2020. 08. 31. - 17:00

Macskát szeretnék!

Macskát szeretnék!
Ha már eldöntöttük, hogy macskát szeretnénk a házhoz, fontos kérdés, hogy egyáltalán hol tudnánk macskát vásárolni?
Először is tisztáznunk kell magunkban, hogy milyen elvárásaink vannak a cicával szemben, kölyök vagy felnőtt, nemes macska vagy házi cica legyen. Utána fogunk tudni tájékozódni különböző helyekről.
 
Menhelyről vagy állatvédőktől
 
Ha otthont szeretnénk nyújtani egy rosszsorsú macskának, a legjobb választás menhelyről vagy állatvédőtől befogadni kiskedvencünket. Sok lehetőségünk van az országban, ahol megannyiféle megunott, gazdátlan macska várja szerető gazdáját. Lehet találni akár fajtatisztát, rövid vagy hosszú szőrűt, kicsit és nagyot is. Érdeklődjünk utána, de az ott dolgozók tájékoztatást nyújtanak az ivartalanítás fontosságáról, a rendszeres oltásról és féreghajtásról is.
 
Tenyésztőtől
 
Ha egy bizonyos macskafajta iránt érdeklődünk, érdemes tenyésztőhöz fordulnunk. Ám nem mindegy, milyen tenyésztőt választunk. Az úgynevezett szaporítók az előírásoknak nem megfelelő papírral, vagy akár papírok nélkül hirdetik a cicákat. Jól tesszük, ha elkerüljük őket, hiába kínálják kedvezőbb áron a szőrgombócokat.
 
A jó tenyésztő szem előtt tartja az állatot és a faj fennmaradását. A náluk található cicák rendelkeznek szükséges papírokkal, orvosi vizsgálatokon estek át, megkapták az előírt oltásokat és az étel minőségére is gondosan odafigyel tenyésztőjük.
 
 
Ha nemes macskát szeretnénk, érdemes tenyésztőhöz fordulni
Ha nemes macskát szeretnénk, érdemes tenyésztőhöz fordulni
 
Személytől
 
További lehetőségünk, ha magánszemélytől vásárlunk macskát. Számos macskatulaj keres kedvencének új gazdát az interneten, ismerősök által vagy akár az újságban. Ezek a cicusok nem feltétlen meguntak, bármilyen más okból - akár költözés, munkahelyi problémák, egészségügyi okok miatt - kénytelenek új családot keresni nekik. Ha magánszemély mellett döntünk, itt fontos figyelembe venni a körülményeket, nem-e szaporítóval van dolgunk.
 
Rengeteg lehetőségünk van a macska beszerzésére a legfontosabb, hogy ez megfelelő helyről történjen és mi is kellőképpen gondoskodjunk cicánkról!

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.