2012. 05. 31. - 08:54

Már a kutyák számára is van már kerekesszék

Már a kutyák számára is van már kerekesszék
Ma már az állatgyógyászat területén is egyre több olyan találmány születik, amely segítségével a kis kedvencek tovább élhetnek és egy-egy sérülés miatt nincs szükség az állat elaltatására.
Régebben, ha egy kutyust baleset ért és a balesetben a végtagjai súlyosan sérültek, egyetlen megoldásként az állat elaltatása jöhetett szóba. Ma már lehetőség van a kutyusok számára is kerekesszék használatára, ami tökéletesen beválik az állatoknál is. Jó példa erre Budai Zsuzsa egykori szépségkirálynő házi kedvence is.


Budai Zsuzsa imádja kerekesszékes kutyáját Pulcsit
A Miss Universe Hungary 2006-os győztese nemrégiben fogadta örökbe Pulcsit a menhelyi kiskutyust, aki egy sérülés miatt kerekesszékbe kényszerült. Zsuzsa első látásra beleszeretett az aranyos kis fekete kutyába és elhatározta, hazaviszi az állatot. Csak ekkor derült ki, hogy az állat hátsó végtagjai lebénultak, emiatt kerekesszékbe kényszerült. Ez azonban a szépségkirálynőt egyáltalán nem riasztotta vissza, így is hazavitte választottját. Bár az új kis kedvenc több odafigyelést és törődést követel, mint egy egészséges eb, Zsuzsa örömmel ápolgatja kedvencét. Gyógytornára, hidroterápiára és akupunktúrás kezelésekre hordja Pulcsit, aki remélhetőleg hamarosan újra a saját lábán közlekedik majd. Zsuzsa azonban annyira szereti kutyáját, hogy ha örökre kerekesszékben kell lennie, akkor is szeretni és dédelgetni fogja kedvencét és soha sem tudná eldobni magától az állat bénasága miatt.

Budai Zsuzsa gyógytornával, hidroterápiával és akupunktúrával gyógyítja kutyáját
Már a kutyák számára is létezik akupunktúrás kezelés


A kisállatok számára ma már olyan fejlett gyógyászati technikák léteznek, hogy nagyon kevés állat számára lenne szükség az elaltatásra. Sokszor azonban a gazdik nem akarják vállalni a sérült állattal járó plusz teendőket, ezért inkább az elaltatásuk mellett döntenek. Pedig ahogy Budai Zsuzsa példája is mutatja a sérült állat is meghálálja a szeretetet és a törődést és talán még ragaszkodóbbá válik, mint egészséges társai.

Próbáljunk meg az állatainkra társként, családtagként gondolni és akkor talál szívesebben vállaljuk a gondozásukkal együtt járó esetleges problémákat is.
-BT-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.