2023. 01. 12. - 09:50

Már az állatainktól is kaphatunk SMS-t?

Már az állatainktól is kaphatunk SMS-t?

Meghökkentő találmánnyal rukkolt elő egy cég a Las Vegasi CES 2023 technológiai tárlaton. A rendszerrel a gazdik jobban megérthetik kedvenceiket.

Lehetőség lesz arra, hogy kutyánk, macskánk szöveges üzenetet küldjön nekünk. A megdöbbentő találmány neve FluentPet Connect, melynek segítségével jobban kommunikálhatnak az állattulajdonosok kedvenceikkel.
 
Az újdonságot a Las Vegasi CES 2023 technológiai kiállításon mutatta be a FluentPet cég. Rendszerük úgy lett kialakítva, hogy „áthidalja a fajok közötti kommunikációs szakadékot”.
 
A házi kedvenc gombok megnyomásával tudathatja gazdájával, hogy mit szeretne. A kialakítás olyan gombokat tartalmaz, mint például „séta” vagy a „játék”, hogy jelezzék igényeiket.
 
A házi kedvenc gombok megnyomásával tudathatja gazdájával, hogy mit szeretne
A házi kedvenc gombok megnyomásával tudathatja gazdájával, hogy mit szeretne
 
A tulajdonosok okostelefonjukkal rögzíthetik saját hangjukat, amint kimondják ezeket a parancsokat, majd a felvételt a megfelelő gombhoz csatolhatják, így megtanítják kedvencüket, hogy összekösse a műveletet a gombbal és megalapozza a kommunikációt.
 
A gombtevékenységet a rendszer akkor is rögzíti, ha a tulajdonosok éppen nincsenek jelen, így a felhasználók figyelemmel kísérhetik és nyomon követhetik állataik vágyait és tanulásuk előrehaladását - függetlenül attól, hogy az mikor történik.
 
„Évszázadok óta vágytunk rá, hogy gazdagabb és tartalmasabb kommunikációt folytathassunk az állatokkal – mondta Leo Trottier, a FluentPet vezérigazgatója. - A Connect mobilalkalmazás-integrációja segít, hogy a FluentPet közösség értékes adatokat és betekintést nyújtson minden felhasználónak.”
 
Mint mondta, nagy várják, hogy megtapasztalhassák, hogyan képesek az emberek kommunikálni kutyáikkal és macskáikkal és megfejteni, mit akarnak mondani.
 
Az új rendszerhez olyan alkalmazás is tartozik, amely az ügyfelektől gyűjtött adatpontok segítségével meglepő gombkombinációk mögött rejlő jelentésre utal.
 
A cég 2020-ban startolt el, s azóta a FluentPet számtalan példát látott kreatív gombnyomás-kombinációkra, amelyek eleinte titokzatosak voltak, ám a gondolatoknak és mások véleményének köszönhetően meglepően sok értelmet nyertek – jegyezte meg Trottier.
 
„Mindent, amit tanultunk, belefoglaltuk a FluentPet Connect rendszerébe, hogy még szórakoztatóbb, kifizetődőbb és elképesztőbb módon kommunikálhassunk kutyákkal és macskákkal” – tette hozzá a vezető.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.