2015. 08. 11. - 15:47

Meg kell előzni a tragédiát – ne maradjon állat a kocsiban

Meg kell előzni a tragédiát – ne maradjon állat a kocsiban

A forró nyári napokban nagyon oda kell figyelni az állatok autóban való szállítására. Az pedig kiemelten fontos, hogy egy percre se maradjon az állat egyedül, bezárva a járműben.


10 perc alatt meghalhat egy kutya az autóban

Bár sokan nem gondolnák, de amint a levegő hőmérséklete 25 Celsius fok felé emelkedik az autó belő hőmérséklete szinte percek alatt elviselhetetlen hőség keletkezik az autóban. Ebben a melegben az állatok teste könnyen felhevül, ami komoly fájdalmat okoz számukra. Ha a testhőmérsékletük túlságosan felmelegszik agykárosodást szenvednek, majd jön a hőguta és a halál. Ezek a szörnyűségek megelőzhetőek, ha nem hagyjuk kedvencünket a bezárt autóban.

Előzzük meg a tragédiátAki szereti a kutyáját az ne tegye ki ilyen szörnyű szenvedésnek

Sajnos rengeteg olyan esetet történik, amikor a gazdi felelősen akar eljárni, a kedven cica vagy kutyus mégis a butaság áldozatává válik. Nem elég ugyanis, ha lehúzva hagyunk egy ablakot az autóban. Bár némi levegő bejut az állatoknak, a forróság azonban így is a vesztüket okozhatja. Fontos tudni, hogy az állatok hamarabb túlhevülnek mint az emberek, hiszen sem a macska sem pedig a kutya nem tud izzadni. A kutyák lihegéssel hűtik magukat, a cicák pedig a talppárnáikon keresztül. Ez azonban egy 60 fokos autóban nagyon kevés.

Amikor az állatok egyedül maradnak az autóban és kezdik magukat rosszul érezni akkor pánikba estnek. Menekülni próbálnak, amitől a testük még hamarabb felhevül, így a szörnyű tragédia még hamarabb bekövetkezhet. Előzzük meg a tragédiát és ne hagyjuk állatainkat nagy melegben az autóban.

 

-BT-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.