2022. 01. 13. - 10:45

Megkülönböztetik a kutyák a nyelveket

Megkülönböztetik a kutyák a nyelveket

Az ebek képesek különbséget tenni két idegen nyelv között – derült ki egy új kutatásból, melyet az Eötvös Loránd Tudományegyetem végzett.

A kutyák meg tudják különböztetni, ha nem ugyanazon a nyelven szólnak hozzájuk, mint korábban. Azaz képesek különbséget tenni a nyelvek között – mutatott rá egy új tanulmány, melyet a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen végeztek.
 
Ennek oka az, hogy a kutyusok esetében az agy más-más része aktiválódik minden egyes nyelvre.
 
Úgy tűnik, ők az elsők, akik az emberen kívül képesek erre – képességüket befolyásolhatta az emberi fajjal való együttélés.
 
A kutyák képesek különbséget tenni a nyelvek között
A kutyák képesek különbséget tenni a nyelvek között
 
„Néhány éve Mexikóból Magyarországra költöztem, kutyám, Kun-kun pedig jött velem. Korábban csak spanyolul beszéltem hozzá. Kíváncsi voltam, vajon Kun-kun észrevette-e, hogy Budapesten más nyelvet beszélnek az emberek” – mesélte Laura V Cuaya kutató.
 
Mint mondta, azzal mindenki tisztában van, hogy az emberek – még a beszélni egyelőre nem tudó csecsemők is - észreveszik a különbséget. De lehetségesnek tartották, hogy a kutyákat nem zavarja, sőt fel sem tűnik nekik, ha más a nyelvi környezet.
 
Jó érzés tudni, hogy a kutyák jó hallgatóság és mindent tőlük telhetőt megtesznek, hogy megértsenek bennünket” – mondta a kutató.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.