2019. 08. 04. - 17:05

Megviseli a macskát a költözés

Megviseli a macskát a költözés

Igaz a macskák szeretnek elcsavarogni akár több napra is, érdekes azonban, hogy a költözés mégis megviseli őket. 

Érdekes dologra bukkantak a kutatók, amelyet sokan nem is gondolnának, mégpedig azt, hogy a cicák nem kedvelik a változást. Tudósok szerint akár egy kisebb átalakítás is megzavarhatja őket. Ilyenkor elbújnak, nem esznek vagy előfordulhat az is, hogy megkarmolják gazdájukat. 
 
Mit lehet tenni ilyenkor?
Érdemes felkészíteni a macskát a költözésre. Minél nyugodtabb helyre kell tenni, például egy csendes szobába vagy egy családtag lakásába. Fontos azonban, hogy ismerje a helyet. Ha pedig a gazdi is vele van, akkor könnyebb számára a változás. Ha mégsem sikerül másik házba vinni, akkor a költözés napján inkább csak egy kisebb reggelit kapjon, ugyanis a stressztől akár hányhat is. 
 
macska_1
Nem szeretik a költözést a macskák
 
Az új helyet nehezen szokja meg, ezért fontos, hogy csendes és nyugodt része legyen a macskának. Minden szokatlan lesz a számára, az illatok, a zaj és a szagok is. Idővel azonban hozzá szokik majd az új dolgokhoz és ismét a régi lesz. 
 
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.