2021. 10. 22. - 09:30

Mi a teendő a cicával, ha a baba már otthon van?

Mi a teendő a cicával, ha a baba már otthon van?

Hogyan viselkedjünk a macskával, miután hazaértünk a kórházból újszülött gyermekünkkel? Ha neki sem akarunk stresszt okozni, járjunk el körültekintően.

Mint arról cikkünk előző részében beszámoltunk, a macskát is érdemes előkészíteni arra, ha kisbaba érkezik a házhoz.
 
Lássuk azonban, mit tehetünk, amikor valóban hazatérünk a csecsemővel. Amikor megjövünk a kórházból, érdemes a cicát békésen beterelni egy szobába, hogy egy ideig ne zavarjon. Amint van néhány percünk, üdvözöljük, ahogy szoktuk, majd fokozatosan mást is engedjünk a közelébe, simogassa meg a család többi tagja is.
 
A babaszobába semmiképp se engedjük be a macskát
A babaszobába semmiképp se engedjük be a macskát
 
Helyezzünk el egy használt babatakarót vagy csecsemőruházatot egy csendes helyen a lakásban, ahol a macska megvizsgálhatja.
 
Győződjünk meg róla, hogy a cica semmiképp se juthat be a kiságyba és más, a baba által használt helyekre. Nincs ugyanis keresnivalója az újszülött mellett, akinek a meleget adó macska a légzését is megnehezítheti.
 
Csukjuk be a szoba ajtaját, ahol a kisbaba alszik. Ha nincs ajtó, egy átmeneti lezáró is tökéletes, a lényeg, hogy kívül tartsuk a cicát.
 
Ezek az elővigyázatossági intézkedések arra is jók, nehogy a macska a kiságyba vizeljen – ami, ha az állat nagyon stresszes, előfordulhat.
 
S amikor a gyermek békésen pihen, eljön a tökéletes alkalom, hogy a cicával is játsszunk.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.