2021. 07. 01. - 11:40

Mi történik, ha a cica öregszik?

Mi történik, ha a cica öregszik?

Sajnos, ahogyan az embernél, úgy a macskáknál is lehet számítani életkorral kapcsolatos változásokra. Melyek ezek és hogyan kezelhetőek?

Talán nem meglepő, de a macskák életében is vannak életkorral kapcsolatos változások. Metabolikus, immunológiai és testösszetételi módosulások egyaránt vannak. Ezek egy része elkerülhetetlen, mások étrenddel kezelhetők.
 
A cicának nagyjából 7 éves korától érdemes idősebb macskáknak való ételeket adni. Ilyenkor az etetésének fő célja az egészség és az optimális testsúly megőrzése, a krónikus betegségek kialakulásának lelassítása vagy megakadályozása, illetve az, hogy a már előforduló betegségek klinikai tüneteit minimalizáljuk, javítsuk.
 
Az idősebb cica rutinját csak fokozatosan szabad megváltoztatni
Az idősebb cica rutinját csak fokozatosan szabad megváltoztatni
 
A macska öregedésével olyan egészségügyi problémákkal találkozhatunk, mint például:
 
-A bőr és a szőrzet romlása
-Izomtömeg-veszteség
-Gyakoribb bélproblémák
 
-ízületi gyulladás
-Elhízottság
-Fogászati ​​problémák
-Csökkent képesség a fertőzések leküzdésére
 
Az idősödő háziállat szokásos gondozása során következetes napi rutint kell tartanunk. Ne feledjük az időszakos állatorvosi vizsgálatokat, a krónikus betegség jelenlétének vagy előrehaladásának felmérése érdekében.
 
Érdemes kerülni a macska számára stresszes szituációkat, a napi rutin hirtelen megváltoztatását.
 
Ha drasztikus változtatásra van szükség az idősebb háziállat rutinjában, igyekezzünk minimalizálni a stresszt és a módosításokat fokozatosan megvalósítani.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.