2021. 03. 11. - 11:25

Miért jó együtt a macska és a kutya?

Miért jó együtt a macska és a kutya?

Napjainkban, amikor a kedvesség, a másik elfogadása és megértése még fontosabbá vált, jó tudni: bár a cica és a kutya néha önmagában is tud bosszantó lenni, együtt jobbak. Lássunk néhány példát arra, hogy miért.

Aki macskát és kutyát is tartana együtt, mindig fontolja meg alaposan a körülményeket – ugyanakkor, érdemes tudnia, hogy ez a párosítás nagyon jól tud működni.
 
Nemcsak azért, mert duplán aranyosak; számos dolgot együtt csinálhatnak, amely számukra és a gazdi számára is kielégítő. Lássuk a példákat.
 
1.Közösen mosakodnak: A cicák és a kutyák ugyanazt a kimondatlan szabályt követik és gyakorolják, amikor a saját higiéniájukról van szó. Érzik egymás szagát és még segíthetnek is a másiknak megtisztítani a szőrét. Olyanok ilyen tekintetben, mint az emberek.
 
A macska és a kutya sok tekintben jobb együtt
A macska és a kutya sok tekintben jobb együtt
 
2.Közös titkaik vannak: ha valaki megkér minket, ne mondjunk el egy titkot másnak, a legjobb barátunkkal azért valószínűleg megosztjuk azt. A macskák és a kutyák is megosztják egymással a velük történteket. Nekik viszont nyugodtan elmondhatunk titkot – nem adják tovább.
 
3.Együtt játszanak bent és kint: semmi sem jobb, mint a kellemes szabadtéri időtöltés a barátainkkal. Ezzel a cicák és a kutyusok is így vannak, akik nagyon tudják élvezni egymás társaságát a szabad levegőn is.
 
4.Együtt szembesülnek tetteik következményével: a közös hancúrozás eredménye sajnos lehet károkozás a lakásban vagy a kertben – de a szidással közösen néznek szembe. Ahogyan azzal is, hogy aznap nagy eséllyel nem kapnak jutalomfalatot.
 
5.Közösen tesznek úgy, mint aki semmiről sem tud: mulatságos látni, hogy az együtt élő cicák és kutyák olyakor ugyanúgy reagálnak, ha hívjuk, szidjuk őket vagy valamire fel akarjuk hívni a figyelmüket. Egyes esetekben mindketten úgy tesznek, mintha ott sem lennének.
 
6.Közös a harc is: az együtt élő macskák és kutyák is összekapnak néha, de az ő veszekedéseik többnyire nem komolyak. Olyan, mintha csak azt mondanák egymásnak: „nyugi, csak vicceltem.” Bizony, néha az emberek is tanulhatnának tőlük.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.