2010. 10. 22. - 06:00

Milyen a jó kutyaház?

Milyen a jó kutyaház?
Ha kedvencünk a szabadban lakik, akkor nem kérdés, hogy szüksége van kutyaházra. Nem mindegy azonban, hogy ez miből van, milyen felépítésű, mekkora és hol helyezkedik el.
kutyaházHa kedvencünk a szabadban lakik, akkor nem kérdés, hogy szüksége van kutyaházra. Nem mindegy azonban, hogy ez miből van, milyen felépítésű, mekkora és hol helyezkedik el. A kutyaház telepítésénél vegyük figyelembe, hogy a kutya szereti szemmel tartani a kertkaput és a ház ajtaját is, ezért úgy helyezzük el a lakását , hogy ezekre jó rálátása legyen. (Ha nem érzi jól magát a házában, nem fogja használni!) A kutyaház legyen szélvédett helyen, és bejárati nyílása lehetőleg délre nézzen.

Az általánosan megszokottól eltérően a szakemberek azt javasolják, hogy az ajtó ne a rövidebb oldalon legyen, mert így a szél könnyen keresztülfúj az egész házon. Jobb a hosszabbik oldal egyik végében elhelyezett ajtó, így a házikó belsejében szélvédett zug alakul ki. Az ajtóra, legalábbis télen, akasszunk rongyból függönyt. A szeles, huzatos fekhelyet még a hosszú szőrű kutyák sem szeretik.kutyaház A kutyaház  maga a kutya méretétől és súlyától függ, fontos, hogy nem legyen se túl kicsi, se túl nagy, mert a kutya nem fogja jól érezni benne magát, tehát nem fogja használni. Miért rossz a túl nagy kutyaház? Azért, mert egy nagyobb kutyaházat nehezebb kifűteni saját testének hőjével, ezért a hidegebb hónapokban kevésbé lesz jó a közérzete "otthonában", és új helyet keres magának a kerten belül.

Az ajtóra ugyanaz vonatkozik, mint magára a kutyaházra, ha kicsi, akkor nehezen fér be, ha túl nagy akkor pedig ismét felvetődhet a hőveszteséges probléma!A télire legmegfelelőbb kutyaház minden oldaláról szigetelt vagy hungarocell, vagy valamilyen más hőszigetelő anyaggal. Fontos, hogy az egész kutyaházat emeljük meg (tegyük például téglákra, vagy raklapra) hogy az alatta lévő légréteg még jobban szigeteljen.
Jó megoldás egy padlószőnyeg darab, vagy valamilyen textil felakasztása a bejárati nyílásra, így is megelőzve a hő kijutását a kutyaházból.
Forrás: www.vasnepe.hu, www.haziallat.huMemo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.