2011. 06. 17. - 06:00

Milyen a jó kutyajáték?

Milyen a jó kutyajáték?
A kisállatkereskedésekben akkora a választék manapság, hogy csak a te- és a kutyád képzelete szabhat határokat. Különböző árú, színű, nagyságú és formájú játékokat találhatsz. Vannak hagyományos kutyjátékok: csipogó-, sípoló- és ugráló játékok.
Milyen a jó kutyajáték?Vannak olyan játékok, amelyek a kutya tanítására lettek kifejlesztve. Az állat egy feladatot kell teljesítsen ahhoz, hogy jutalmat kapjon. Ezeknek az interaktív játékoknak többek között az a céljuk, hogy fejlesszék a kutya-ember közötti kommunikációt.
A kölyökkutyáknak és a nagykutyáknak más-más kutyajáték való. Eleinte nem tudod pontosan, hogy mit szeret a kiskutyád. Idővel derül ki, hogy mi a kedvence. A legtöbb kutya nagyon kedveli a csipogó játékokat. De vannak olyan ebek is, amelyek elmenekülnek, ha csipogást hallanak, ezek sokkal szívesebben bújnának hozzá egy pihe-puha plüssállatkához.
Milyen a jó kutyajáték?
Erre a kérdésre nem lehet rövid és egyértelmű választ adni, hiszen függ kutyánk természetétől, hogy kertben vagy lakásban akarunk játszani, hogy milyen idős stb... Sokkal könnyebb meghatározni, hogy melyik játék nem jó, vegyük először ezeket.Milyen a jó kutyajáték?
Kerüljük el azokat a játékokat, melyeket kutyánk szét tud rágni. Egyrészt így kíméljük a pénztárcánkat (a legolcsóbb játék is lehet nagyon drága, ha hetente kell pótolnunk), másrészt elkerülhetjük, hogy kutyánk a gyengébb minőségű, emészthetetlen gumi- és műanyag játékokból kisebb-nagyobb darabokat lerágcsáljon, és lenyelje azokat, ami akár bélelzáródást is okozhat. Csak olyan játékot adjunk a kutyánk szájába, ami fogbarát alapanyagokból készül, hiszen, ha jól választottunk, a kutyánk imádni fogja játékát és nagyon sokat fogja rágni, ill. a hozni-vinni azt. Jó példa erre a hagyományos teniszlabda, ami ártalmatlannak tűnik, de sajnos koptatja a kutya fogzománcát, ezért használata nem javasolt. A speciálisan kutyák részére gyártott teniszlabdák borítása nem tartalmaz üveggyapotot, így bár kevésbé tartósak, kímélik kutyánk fogait.
Kutyateniszlabdát, ill. ilyen alapanyagból készült játékot olyan kutyának vegyünk, amelyik első sorban apportírozni szeret és nem a rágcsálásban találja meg legnagyobb örömét. Ezek a játékok ugyan nem tartósak, de relatíve olcsók és ha nem hagyjuk, hogy szétrágja őket kedvencünk akár hónapokig is kitartanak.
Forrás: www.haziallat.huMemo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.