2012. 11. 25. - 18:17

Milyen az orosz kék macska?

Milyen az orosz kék macska?
Az orosz kék macska egy igazi kuriózum az állattartók egyik nagy kedvence.

Orosz kék macska - kecsesség és intelligencia
Videó forrása: Videa

Az orosz kék macska, ahogy a neve is tükrözi az orosz cárok kedvence volt. Bár igazi származási helyét homály fedi, a cicakedvelők szerint Észak-Oroszországból származik. Bundájának puhasága miatt a cárok és királyok közkedvelt háziállata volt. De legendák keringenek arról is, hogy volt időszak amikor puha, selymes szőréből bundát is készítettek.

Kecsesség és elegancia ez az orosz kék macska
Az orosz kék egy igazi lakásba való cica

Az orosz kék cica testfelépítése izmos, de hihetetlenül kecses. Megjelenése elegáns és tekintélyt parancsoló. Színe kék, ezüstös ragyogással, melyet a szőrszálak végeinek egyedi színe kölcsönöz. A cicus különlegességéhez tartozik, hogy még az orrocskája is kékes árnyalatú. Jellegzetes szájtartása vidám külsőt kölcsönöz a cicának, hiszen mindig olyan benyomást kelt, mintha mosolyogna.

Az orosz kék cica nagyon nyugodt, csendes és intelligens, lakásban tartásra kiválóan alkalmas. Kedvessége és nyugodtsága miatt kisgyermekek mellé is kifejezetten ajánlott, hiszen jól tűri a nyúzást és csak a legritkább esetben mar. Játékos, nagyon ragaszkodó macska, de a költözködést nagyon nehezen viseli. Szereti az állandóságot, az újdonságokkal és az idegenekkel bizalmatlan.

Az orosz kék figyelmes, kedves és ragaszkodó
Játékos és nagyon kedves cica az orosz kék

Az elmúlt években kicsit lecsökkent a tenyésztése, talán ezért is vált mára egy igazán keresett és szinte kuriózumnak számító macskává. Aki az orosz kék cicát választja, ez egy kedves és ragaszkodó társat választ maga mellé, aki mindig meghálálja a kedvességet.

 

-BT-

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.