2011. 05. 27. - 19:36

Milyen cicát válasszunk?

Milyen cicát válasszunk?
A macskákat mintha csak az ember ölébe szabták volna. Kecsességük és eleganciájuk páratlan, játékosságuk pedig a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt ugyanannyira szórakoztatja.
Milyen cicát válasszunk?Hosszú vagy rövid szőrű legyen a macska?
Sok vásárló választását alapvetően befolyásolja, hogy milyen gyakran kell a macskát fésülni. A hosszabb szőrű állatot magától értetődően többször kell kezelésbe venni. A hosszú szőrű macskák tulajdonosai állítják: a kedvenc fésülése megnyugtató, üdítő foglalatosság, amelyet kifejezetten öröm végezni. A rövid szőrű cicák tulajdonosai pedig annak örülnek, hogy macskájuk szőrének rendben tartása nem igényel különösebb időráfordítást.
Kölyök vagy felnőtt macska?
Jóllehet a kölyökmacskák imádnivalók, sokkal több törődést, gondozást igényelnek, mint a felnőtt állatok. Ha kölyökköri rosszcsontságukat ki is növik, ezzel együtt bájukat is elvesztik. Vannak, akiknek meggyőződésük, hogy fontos a korai kötődés kialakítása az állattal, mások tökéletesen megelégszenek azzal, ha új kedvencüknek már csak a kiforrott, felnőttes tulajdonságait, jellemvonásait ismerik meg.
Egy vagy több macska?Milyen cicát válasszunk?
Ez a kérdést azért fontos feltennünk, hogy a macskatársadalom legalább egy ki részletét megpróbáljuk megérteni. A macskák viszonylag kistestűek, még városi lakásban is jól megvannak, így sok család élvezheti a macskatartás előnyeit. Lehet, hogy az egyik gyerek nyugodtabb, babusgathatóbb cicát szeretne, míg a másik olyat, amelyikkel sokat lehet rakoncátlankodni, kergetőzni. Lehet, hogy anyu csendes társra vágyik, míg apu jobban szeretne beszélgetős, feleselős macskát.
A cicánknak szüksége lesz:
>Egy fekhelyre, melyben alhat,és amit béleljünk ki takaróval vagy párnával
>Speciális villára vagy kanálra ételek adagolásához
>Két tálkára, egy az ennivaló,egy a víz számára
>Alomtartó tálra és alomra
>Macskahordozó kosárra,ha állatorvoshoz vagy megőrzőbe visszük
>Fésülőkefére
>Macskajátékokra, melyek ne legyenek se túl nagyok,se nehezek,se túl aprók,nehogy lenyelje őket az állat
>Nyakörv is kell neki, amikor kijár a házból
Forrás: www.cicukak.gportal.huMemo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.