2020. 12. 30. - 11:30

Milyen kaparófát érdemes venni a cicának?

Milyen kaparófát érdemes venni a cicának?

A kaparófa igen hasznos darab, ha macskát tartunk. Benti és kinti cicának egyaránt jól jöhet, amennyiben a kinn élő állatot néha beengedjük. De milyet célszerű beszerezni?

A kaparófa hasznos találmány azoknak a cicáknak, akik napjaikat nem természetes környezetben, kertben töltik és nem áll rendelkezésükre például egy fatörzs.
 
A szabadban élő cicák számára tehát adottak a lehetőségek, ám ha kint élő kedvencünket időnként beengedjük a házba, érdemes benn tartani egy kaparófát.
 
Amelyik macska pedig lakásban él, annak természetesen fontos is beszerezni kaparófát.
 
Mire szolgál ez a darab?
 
A cica élesítheti és koptatni tudja rajta a körmeit – vagyis, azt nem a kanapénkon fogja megtenni. A kaparófán történő játék során az izmait is erősíti, s fokozza a vérkeringését.
 
A macskáknak is szükségük van arra, hogy megjelölhessék a területüket, s egyúttal remekül elnézelődhetnek a kaparófán kialakított pihenőn.
 
Fontos megfelelő kaparófát beszerezni a macska számára
Fontos megfelelő kaparófát beszerezni a macska számára
 
De milyen is legyen a kaparófa?
 
Egy jól kialakított kaparófa rendelkezik kaparódeszkával, vannak rajta mászási lehetőségek, illetve egy kuckó, ahol a cica elbújhat, pihenhet.
 
A kaparófa törzsének legalább 10 centiméterrel magasabbnak kell lennie, mint amekkora a cica, ha felfelé nyújtózik.
 
Fontos, hogy kiscicáknak először kisebb kaparófát kell venni; ha pedig a macska súlyosabb, stabil, kiegészítő padlós, vastag fatörzsekkel ellátott darabot válasszunk.
 
Lényeges az is, hogy a kaparófát ablakhoz közel, olyan helyiségbe tegyük, ahol a cica társaságban lehet – szeret ugyanis szemlélődni a kedvenc helyéről, s szereti, ha mindent lát.
 
A kaparófát ne közvetlenül bútor mellé tegyük, inkább álljon szabadon.
 
Ezzel azt is kivédhetjük, hogy a cica kibővítse játszóterületét és esetleg kárt tegyen a bútorokban.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.