2011. 07. 22. - 06:00

Milyen kutyafajtát válasszunk gyermek mellé?

Milyen kutyafajtát válasszunk gyermek mellé?
Amikor egy család úgy dönt, hogy a gyerek mellé bevállal még egy ebet is, sok szülő nem tudja, milyen kutyát válasszon. Mert nem csak az a fontos, hogy a kutya ne bántsa a kicsit, de ha lehet, legyen rá jó hatással is! A kutyák viselkedése fajtától függően változik.
Milyen kutyafajtát válasszunk gyermek mellé?Amikor egy család úgy dönt, hogy a gyerek mellé bevállal még egy ebet is, sok szülő nem tudja, milyen kutyát válasszon. Mert nem csak az a fontos, hogy a kutya ne bántsa a kicsit, de ha lehet, legyen rá jó hatással is! A kutyák viselkedése fajtától függően változik. Egyes kutyák kifejezetten nyugis társasági lények, mások energikusak és egyfolytában játszanának, és vannak lassú, kényelmes, szófogadó ebek is. Nagyon fontos, hogy számításba vegyük a kutya temperamentumát, mielőtt kiválasztjuk a fajtát. Ha ezt kipipáltuk, vessünk egy pillantást a kutya méreteire. Ha egy kétszobás lakásban élünk, egy nagytestű kutya bezárva érezheti magát és problémákat okozhat. Minden kutyának mozgásra és térre van szüksége.
Labrador
Köztudott, hogy a labrador okos, nyugodt és nagyon lojális állat. Általánosságban azt is kijelenthetjük, hogy a labrador a legmegfelelőbb családi kutya, mivel temperamentuma nyugodt, idegrendszere stabil, játékos és védelmező típus. Az Egyesült Államokban például a legtöbb család labradort tart. Ez a fajta tökéletes választás azoknak a családoknak, ahol segítségre szoruló idős személy, vagy egészen kicsi gyerekek élnek. A labrador nagyon szeret játszani, képes arra, hogy kimutassa érzelmeit, és még attól sem riad vissza, hogy idétlenkedjen, csak hogy kiharcolja a család figyelmét. A labrador társas kutya, és sohasem agresszív. A gyermeknevelésben is nagy szerepet játszik, mivel rendszeres fésülésre, nagy sétákra és sok játékra van szüksége.Milyen kutyafajtát válasszunk gyermek mellé?
Bulldog
Bár az emberek legtöbbjében nem ez a kép él, de a bulldog nem agresszív kutya. A tenyésztők úgy jellemezik, mint egy nyitott, hűséges társasági kutyát, aki nagyon odafigyel a családtagokra. A bulldogok nagyon szeretik a gyerekeket, szeretnek játszani és bolondozni. A legjobb választás azokban a családokban, ahol a gyereknek meg kell tanulnia a társas élet szabályait, főleg akkor, ha nincs testvére.
Beagle
Bár eredetileg vadászkutya, sohasem agresszív, inkább játékos és végtelenül nyitott. Hatalmas energiával rendelkezik, ezért csak a 4-5 éves, vagy annál idősebb gyerekek mellé ajánlott. Oda van a labdás játékokért, nagyon szeret apportírozni, botokat visszahozni. Mozgékony, vagy ellenkezőleg, lustácska gyerekek mellé való, mindig leköti őket. 2 hónapos korától következetes, rendszeres oktatásra van szüksége ahhoz, hogy jól nevelt, fegyelmezett kutya váljon belőle.
Forrás: www.haziallat.huMemo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.