2015. 09. 22. - 21:11

Mit gondolnak rólunk a macskák?

Mit gondolnak rólunk a macskák?

A kutyáktól eltérően a macskák úgy kezelnek minket, mint a többi macskát. Mióta a macskák 9,500 évvel ezelőtt először belénk martak imádnivaló karmaikkal, az emberek beleszerettek az állatba.

Ma több, mint 80 millió macska él az USA-ban, azonban a gazdáik még mindig nagyon keveset tudnak kedvenceikről – beleértve azt is, mint gondolnak róluk. Rengeteg kutatást végeztek kutyákkal és arról, hogyan viselkednek az emberekkel. Világossá vált, hogy a kutyák érzékelik, hogy mások vagyunk, mint ők. Ahogy meglátnak egy embert, megváltozik a viselkedésük. Egy kutya játéka egy másik kutyával teljesen más, mint az emberrel.

Mit gondolnak rólunk a macskák?

Mit gondolnak rólunk a macskák?

A macskáknál azonban más a helyzet, ők egy külön dobozba sorolnak minket, hogyha érintkeznek velünk. Egyértelműen tudják, hogy nagyobbak vagyunk náluk, de még nem alkalmazkodott annyira a szociális viselkedésük. A farkuk égnek emelése, a lábunk körül dörgölőzés, az, hogy leülnek mellénk és nyalogatnak minket teljesen ugyanaz, mint amit a macskák egymással csinálnak.

 

Képforrás: catprotection.com.au

S.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.