2021. 05. 27. - 11:35

Mit kell tudni a cicaalomról?

Mit kell tudni a cicaalomról?

Minden macskának szüksége van egy csendes, nyugalmas helyre, ahol elvégezheti a dolgát. Milyen legyen a cicaalom és kell-e esetleg kettő?

A cicáknak, ha lakásban élnek, mindenképp ki kell készítenünk macskaalmot. Az, hogy az alom megfelelő-e a számukra, nagymértékben hozzájárul a cica jó szokásainak kialakításához – vagyis, ahhoz is, hogy a kismacska megszokja: egy helyen végezheti a dolgát, a lakás többi pontján nem.
 
Egy nagyobb méretű, emeletes otthonban például emeletenként szükség van egy alomra.
 
Ne mozgassuk, vigyük el a helyéről az almot, ha csak nem feltétlenül szükséges. Ha mégis, pár centiméterrel tegyük arrébb mindennap, hogy a cica hozzászokjon.
 
Fontos, hogy gondoskodjunk a megfelelő macskaalomról - hogy a cica rendesen használja azt
Fontos, hogy gondoskodjunk a megfelelő macskaalomról - hogy a cica rendesen használja azt
 
Észben kell tartanunk, hogy a macskák nem szeretik a rendetlen, büdös alomdobozt – azt tehát minden nap ki kell üríteni.
 
Ürítsünk ki mindent, mossuk ki enyhe mosószerrel és töltsük fel legalább hetente egyszer. Amennyiben összetapadó almot használunk, ritkábban is tölthetjük.
 
Az alom tisztításakor ne alkalmazzunk ammóniát, szagtalanító dezodort vagy különféle illatokat – különösen citromosat ne. Ha a macska nem akarja használni az almot, konzultáljunk állatorvossal ezügyben.
 
Olykor a visszautasítás oka valamilyen egészségügyi probléma, amely kezelést igényel.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.