2010. 12. 17. - 16:50

Ne karácsonyra vegyünk kutyát!

Ne karácsonyra vegyünk kutyát!
Minden kölyökkutya édes és nagy szemeikkel szinte kérik, hogy ŐT vigyék haza. De nem szabad megfeledkezni arról, hogy az apróságok felnőnek, ami természetesen nem azt jelenti, hogy elveszítik a varázsukat. A kutya és a kutya tartása teljes embert kíván és nagy felelősséggel jár, hiszen ahogy a Kis Herceg is mondta „Örökre felelős vagy azért, amit megszelídítettél”.
Ne karácsonyra vegyünk kutyát!Minden kölyökkutya édes és nagy szemeikkel szinte kérik, hogy ŐT vigyék haza. De nem szabad megfeledkezni arról, hogy az apróságok felnőnek, ami természetesen nem azt jelenti, hogy elveszítik a varázsukat. A kutya és a kutya tartása teljes embert kíván és nagy felelősséggel jár, hiszen ahogy a Kis Herceg is mondta „Örökre felelős vagy azért, amit megszelídítettél”.
Karácsony táján vásárolt vagy örökbe fogadott kutyák esetén fontos odafigyelni az állat családba szoktatására. A kutyák, ha a menhelyről vagy a tenyésztőtől lakásba kerülnek, azt hiszik, hogy a karácsonyi sürgés-forgás, a rengeteg ember (mindenki otthon van, sok a vendég) állandó. És az első munkanapon aztán nem értik, miért hagyták őt egyedül.

Ilyenkor megoldás lehet, hogy ha valaki lakásban szeretne kutyát tartani, és napközben hétköznap több órán át nincs otthon senki, akkor inkább az ünnepek utánra időzíti a kutya hazavitelét, hogy az állat a hétköznapi Ne karácsonyra vegyünk kutyát!életvitelbe tudjon beilleszkedni. Ugyanez érvényes az udvaron tartott kutyák esetén is. Évtizedes kötelezettség Az év végi örökbefogadás, vásárlás során azt is figyelembe kell venni, hogy ez egy hosszú időre szóló döntés. Egy kutya akár 15, egy macska 13 évet is élhet. A karácsonyra egy 8-10 éves gyereknek ajándékozott kutya még akkor is a családban lesz, amikor a gyerek már egy másik városban egyetemista, és a családnak ekkor is tudni kell gondoskodni a kutyáról. Éppen ezért semmiképpen nem ajánlott a leendő gazdák megkérdezése nélkül karácsonyi ajándékként állatot adni. A meggondolatlanul, nem megfelelő helyre adott állatok előbb-utóbb a menhelyi vagy a kóbor állatok számát fogják gyarapítani. A kutya is örül az ajándéknak Karácsonykor érdemes arra is figyelni, hogy a saját családi kedvencnek is jusson ajándék.
Forrás: www.kutyafajat.huMemo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.