2022. 12. 29. - 11:37

Nem ajánlatos kutyával aludni

Nem ajánlatos kutyával aludni

Állatorvosok arra hívják fel a figyelmet, hogy a gazdi és a kedvenc közös ágya meglehetősen káros dolog lehet, különösen télen.

A legjobb állatorvosok figyelmeztetik a kutyatulajdonosokat, hogy amennyiben egy ágyban alszanak a kedvenceikkel, ártalmas dolgot tesznek rájuk nézve, veszélybe sodorhatják őket.
 
Az állatoknak ugyanis magasabb a testhőmérséklete, mint az embereké. Túlmelegedhetnek, ha paplannal takarják be őket is.
 
Több kutya alszik gazdájával az ágyban télen, ahogy a hőmérséklet csökken – a tulajdonosok úgy gondolják, meleget biztosítanak nekik a hideg éjszakákon, anélkül, hogy külön áramot használnának ehhez.
 
Nem javasolt betakarózva kutyával együtt aludni
Nem javasolt betakarózva kutyával együtt aludni
 
„A nagyon kicsi kutyák, a kölykök, az idős és ízületi gyulladással vagy egyéb mozgási problémákkal küzdő ebek nehezen tudnak biztonságosan kijutni a takaró alól, ha túlságosan melegük van” – magyarázta Katy Alexander, állatviselkedés-kutató, a Blue Cross jótékonysági szervezet szakértője.
 
Az állatorvos arra is figyelmeztette a gazdákat: ne használjanak súlyozott vagy elektromos takarókat kutyáik esetében.
 
Bár egyes kutyák szeretnek a paplan alá bújni, fontos, hogy ne kényszerítsük kedvencünket olyan dolgokra, amelyet félelmetesnek talál – javasolta a szakértő.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.