2020. 08. 26. - 00:00

Nyaralás kedvencünkkel

Nyaralás kedvencünkkel
Megérkezett hozzánk a jó idő, ami sokunknak a nyaralás időszakát jelenti. Aki kutyát tart sok esetben szívesen magával viszi kedvencét. Ha nincs lehetőség rá, akkor is gondoskodnunk kell az állat ellátásáról akár ismerős által vagy kutyapanziót igénybe véve.
Szálláshely
 
Az utazás tervezésénél fontos tájékozódnunk, hogy kutyabarát-e a szálláshelyünk, milyen szabályok vonatkoznak rá, vannak-e előírások, amit be kell tartanunk. Külföldön egyre több olyan helyen van lehetőség pihenni, ahol kutyát elszállásolnak és egyéb szolgáltatásokat is nyújtanak számukra.
 
Az utazás előtti intézkedések
 
Ha külföldre szeretnénk látogatni a kutyusunknak szüksége van útlevélre, amelyet az állatorvostól tudunk kérni. Az egyedi megjelölés nélkül a kutyánk nem is kaphat útlevelet – Magyarországon a chip kötelező -, így az elengedhetetlen az utazáshoz. Ezenfelül különböző országokban más és másfajta előírás van az állat exportálására, például gyakori féreghajtás és a kötelező oltások megléte.
 
Útlevél is szükséges az utazáshoz
Útlevél is szükséges az utazáshoz
 
Az utazás
 
A legolcsóbb és legegyszerűbb módja az autóval történő utazás. Ha kutyusunk nincs hozzászokva az autókázáshoz, célszerű már nyaralás előtt hozzászoktatni, egy-egy rövidebb utat megtenni a járművel.
 
Közvetlenül az út előtt ne etessük és itassuk kedvencünket, így nem okozhat számára rosszullétet. Fontos, ha hosszabb útra megyünk, 1-2 óránként tartsunk pihenőt, ahol a négylábú is ki tudja nyújtani magát és elvégezni a dolgát.
 
Tömegközlekedési eszközön szintén érdemes ezeket figyelembe venni, emellett tisztában kell lennünk, hogy a póráz és a szájkosár kötelező. Jegyet szintén kell nekik váltanunk, és ilyenkor is elengedhetetlen, hogy kiskönyvét vagy akár útlevelét magunkkal vigyük, amivel tudjuk igazolni az oltások meglétét. Egyéb szabályok, előírások is lehetnek, ezért jó, ha utazás megkezdése előtt tájékozódunk.
 
Jó, ha van nálunk
 
A nyaralás során jó, ha magunkkal visszük a következőket: szokásos gyógyszerek, kullancs-bolha elleni védelem, sebfertőtlenítőszer, kötszer, szem- és fülcsepp, utazáshoz nyugtatószer, póráz és szájkosár, szállítható itatótál, kutyatakaró és játék, törölköző, élelem és tál, gyűjtőzacskó.
 
A kikapcsolódás előtt mérlegeljünk, milyen programokon szeretnénk részt venni, mennyire lesz pihentető és stresszmentes nekünk és kutyusunknak a nyaralás, jobb-e másra bízni, vagy mindenki számára élvezhető-e a vakáció.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.