2011. 11. 18. - 06:00

Óvjuk kutyánkat a téli hidegben!

Óvjuk kutyánkat a téli hidegben!
A rövidebb szőrű ebek nehezen viselik a telet, de a lakásban tartott, hosszabb szőrű társaik is vacoghatnak a hidegben. Ráadásul, ha a kellemes szobahőmérsékletből kivisszük kedvencünket a mínusz 10 fokba, könnyen megfázhat.
Óvjuk kutyánkat a téli hidegben!A rövidebb szőrű ebek nehezen viselik a telet, de a lakásban tartott, hosszabb szőrű társaik is vacoghatnak a hidegben. Ráadásul, ha a kellemes szobahőmérsékletből kivisszük kedvencünket a mínusz 10 fokba, könnyen megfázhat. Kihűlés miatt leggyakrabban a vese mondja fel a szolgálatot, és a májnak és a szívizomnak is árt a nagy hideg. De az öreg kutyusokat gyötrő reumatikus megbetegedések is rosszabbodhatnak a hideg miatt. Ilyenkor az idősebb és beteges kutyákra mindenképpen, de a kisebb termetű, rövid szőrű ebekre is adjunk melegebb kutyaruhát, ami védi a hasukat a megfázástól.Óvjuk kutyánkat a téli hidegben!
Nemcsak a hideg levegő árthat kedvencünknek. A friss hó is megbetegedéshez vezethet.– A kutyusok szeretnek beleharapni a hóba, amitől azonban mandulagyulladást kaphatnak. Ilyenkor kedvencünk keveset, vagy egyáltalán nem eszik, belázasodik, folyik az orra és köhög.
A kertben, udvaron tartott kutyáknak télen több energiára van szükségük, ezért több, tápláló ennivalót adjunk nekik, mint máskor. Lehetőleg mindig meleg, főzött, de nem forró ételt kapjanak. Az is fontos, hogy mindig legyen friss vizük, de cseréljük gyakran, nehogy túlságosan lehűljön, ami szintén torokgyulladáshoz vezethet. A kutyaházat szigeteljük le, az aljára mindenképpen tegyünk deszkákat vagy hungarocellt, és sok rongyot, amibe belebújhat az állat.
Ám az a legjobb, ha a nagy fagyban kedvencünket beengedjük az előszobába vagy a pincébe, ahol védve van a jeges széltől és hidegtől.

Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.