2015. 07. 21. - 13:59

Ragaszkodó hűséges társ – ez a tacskó

Ragaszkodó hűséges társ – ez a tacskó

Ha egy igazán barátságos, jópofa kutyára vágyik, amelyik a lakásban is kiválóan tarthat, akkor a tacskó egy kiváló választás lehet.

A tacskók eredetileg Németországból származnak. Ezeknek a kis termetű vadászkutyáknak háromféle méretű és szőrzetű fajtája is megtalálható Magyarországon. A tacskók vadászkutyák, de kiválóan alkalmazkodnak a lakásban való tartáshoz is. Arra azonban kiemelten oda kell figyelni, hogy mozgékony jószágok, ezért biztosítani kell számukra a megfelelő mozgási lehetőséget, különben nagyon meg tudnak hízni.


A videóban minden fontosat megtuthatnak a tacskókról

Makacs, önfejű állatok, de emellett nagyon játékosak és szeretnivalóak. Tanulékony kutyák, akik nagyon igénylik a törődést és az odafigyelést. A tacskó igen akaratos, ezért fontos, hogy hamar megtanulja, ki a főnök. Szőrzetük szerint három féle tacskót különböztetünk meg, vannak rövid, hosszú és szálkás szőrű fajták. Méret szerint pedig vannak normál, törpe és nyúlász azaz kaninchen tacskók.

Drótszőrű tacskó
Igazi vadászkutya és hűséges társ a drótszőrű tacskó

 A normál méretű tacsi körülbelül tíz kilósra nő, míg a törpe tacskó súlya maximum 5-6 kilogramm. Mérete maximum 35 centiméter, amit a mar legmagasabb pontjától a könyök mögötti részig mérnek. A nyúlász tacskó maximum 4 kilogramm, mellkaskörmérete maximum 30 cm. Ez a fajta kiváló vadász, kölyök korában még az üregi nyulat is képes követni a vackába. Manapság sokkal inkább szobakutyának tartják, hiszen pici mérete és mókás külseje miatt mára igazi divatkutya lett belőle.

 

-BT-

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.