2022. 01. 06. - 09:35

Rengeteg háztüzet macskák okoztak Dél-Koreában

Rengeteg háztüzet macskák okoztak Dél-Koreában

Meghökkentő mennyiségű háztüzet váltottak ki macskák: Dél-Koreában 2019 óta több mint 100 esetben az állatok okozták a szerencsétlenséget.

Nem kevés lakás- és háztűzért felelősek a cicák Dél-Koreában. A szöuli fővárosi tűz- és katasztrófavédelmi minisztérium illetékesei a közelmúltban tették közzé adataikat, miszerint 107 háztüzet az állatok okoztak valamilyen módon 2019 januárja és 2021 novembere között. 
 
A balesetek többségét feltehetően az váltotta ki, hogy a cicák a mancsukkal bekapcsolták a villanytűzhelyet a konyhában. Az esetek felében a lángok akkor csaptak fel, amikor a macskák tulajdonosai nem voltak otthon.
 
Számos háztüzet macskák okoztak Dél-Koreában
Számos háztüzet macskák okoztak Dél-Koreában
 
„A macskák által okozott tüzekről a napokban is folyamatosan érkeznek bejelentések. Azt tanácsoljuk az állattulajdonosoknak, fordítsanak fokozott figyelmet a tűzveszélyre” – mondta Chung Gyo-chul, a tűzoltóság illetékese.
 
Azt javasolják a cicagazdáknak, távolítsák el a gyúlékony tárgyakat a tűzhelyről, s arra is ösztönzik őket, hogy használjanak automatikus zár funkcióval ellátott elektromos tűzhelyeket a veszély csökkentése érdekében.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.