2010. 04. 08. - 06:00

Selkirk rex - az egyik a legújabb természetes macskafajta!

Selkirk rex - az egyik a legújabb természetes macskafajta!
A selkirk rex egyike a legújabb természetes macskafajtáknak, amely egy, Montana államban talált Miss DePesto of Noface nevű házimacskahölgytől eredeztethető. A többi rex-fajtával ellentében a selkirkeknél a göndör szőrt domináns gén okozza.
selkirk rexA selkirk rex egyike a legújabb természetes macskafajtáknak, amely egy, Montana államban talált Miss DePesto of Noface nevű házimacskahölgytől eredeztethető. A többi rex-fajtával ellentében a selkirkeknél a göndör szőrt domináns gén okozza. A selkirk rexek bundája lehet rövid, vagy hosszú, gondozásuk is eszerint kell, hogy történjen.
Történet: A legelső selkirk rex egy Montana állambeli rövid szőrű kölyök volt. Az 1987-ben született macska Jeri Newmanhez került, aki egy fekete perzsa kandúrral pároztatta. A létrejött alom olyan hosszú és rövid szőrű kismacskákból állt, melyek bundájában egyenes és göndör szőrök keveredtek. Miss DePesto of Noface
Mérete a közepestől a nagyig terjedhet. Arányos macska, erőteljes, izmos testalkattal, amely inkább tégla alakú, mint kocka, de nem hosszú. A hát egyenes, a far irányában enyhén emelkedik. A vállak és a csípő ugyanolyan szélesek. A fej kerek és széles, telt pofa részekkel és feltűnő bajuszpárnákkal. A száj körüli rész fele olyan hosszú, mint széles. A fülek közepes méretűek, és egymástól távol helyezkednek el.
A tövüknél szélesek, a hegyüknél vékonyabbak, és bele kell férniük egy, a fej körül képzeletben húzott körbe. A szőrcsomók, ha vannak, göndörek. A szemek nagyok, kerekek, egymástól távol ülnek, és nem lehetnek sem mandulavágásúak, sem oválisak, ehelyett a belső és külső szemsarkaknak egy vonalban kell állniuk egymással. A lábak mérete a közepesen hosszútól a hosszúig terjedhet, a mancsok nagyok és kerekek. Az erőteljes farok közepesen hosszú, és jól aránylik a testhez. A tövénél erős, a vége se nem hegyes, se nem csonka.
Forrás: www.macska.tv, www.macskak.net, www.cicalap.lapunk.huMemo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.