2019. 04. 07. - 17:15

Sok mozgás kell a kutyáknak a hosszú tél után

Sok mozgás kell a kutyáknak a hosszú tél után
A tél után a testmozgás szinte elengedhetetlen a kis kedvencek számára. A hosszú ideig tartó hideg után sokkal több szabadban töltött időre vágynak.
Csakúgy mint az emberek, a kutyák is hajlamosak arra, hogy a téli időben ellustuljanak és felszedjenek néhány kilót. Ezt azonban a tavasz beköszöntével érdemes minél előbb leadni. Erre pedig mi sem jobb módszer, mint a mozgás.

Már önmagában az motiváció lehet, hogy hosszabbak a nappalok, több a napsütéses órák száma, amely nemcsak a kedvenceknek, de a gazdijuknak is jó. Érdemes kihasználni ezt a lehetőséget és minél többet a szabadban tölteni.
 
Sok mozgás kell a kutyáknak a hosszú tél után
Sok mozgás kell a kutyáknak a hosszú tél után
 
 
Tavasszal sok mozgás kell a kutyáknak
 
 Egy jó kocogás, séta vagy éppen kerékpározás nagyszerűen feltölti a kis állatot és az embert is.
Szakemberek azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy ne akarjunk mindent egyszerre. Eleinte csak rövidebb ideig kell mozogni, majd később fokozatosan lehet emelni ennek idejét. Ezzel el lehet kerülni a keringési problémákat és az izomfájdalmakat is, így a kutyus hamar megszabadul a plusz kilóktól és egészséges is lesz.
 
 
Nagy Orsolya
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.