2010. 09. 13. - 06:00

Tigris a házban!

Tigris a házban!
Valljuk be mi macskaimádók, hogy nem csak „apró” házi cicáink dobogtatják meg a szívünket, hanem a vadon élő hatalmas nagymacskák is. Már hazavihetjük otthonunkba a tigrismacskát, a toygert.
toygerValljuk be mi macskaimádók, hogy nem csak „apró” házi cicáink dobogtatják meg a szívünket, hanem a vadon élő hatalmas nagymacskák is. Már hazavihetjük otthonunkba a tigrismacskát, a toygert. Nevével ellentétben a macska nem játékszer, hanem egy valódi házi cica. A fajtát a Bengáli, és a házi cica cirmos változatából kezdte kitenyészteni Judy Sudgen.

Az egyik indok, amiért ilyen külsőt „készített” a cicáinak az, hogy teljesüljön a macskabarátok álma, hogy tarthassanak egy tigrist otthon. A másik, és főbb indok az volt, hogy felhívja a figyelmet a vadonban élő tigrisek helyzetére úgy, hogy otthonainkba juttatva megszeretteti őket velünk. Úgy gondolta, így biztosíthatja legjobban a tigrisek, és megmaradt élőhelyeik védelmét.
A fajtát a TICA 1980-ban ismerte el, de teljes értékű fajtává csak 2007-ben léphetett elő. toyger
Az utóbbi harminc évben a toyger sok, és nagy változásokon esett keresztül. Egyre inkább hasonlít vadon élő rokonához. Színei már felismerhetővé teszik benne a tigrist. Testfelépítésre azonban még mindig inkább házi cica, mint tigris lenne. A tenyésztők manapság már ezen, és a színek tökéletesítésén dolgoznak. A vastag csontozatú, széles orrú egyedeket előnyben részesítve javítják a fajtát. A toyger jó üzlet a tenyésztőknek, jelenlegi ára meghaladja az 1.200 dollárt.
Forrás: www.pets-magazin.hu, www.kakukk.roMemo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.