2021. 01. 14. - 11:45

További 3 tipp, hogy a cica szakértő gazdái legyünk

További 3 tipp, hogy a cica szakértő gazdái legyünk

Macskát manapság lakásban ugyanúgy tartanak, mint kinn a kertben. Ahhoz azonban, hogy a cica valóban jól érezze magát otthonában, jó gazdi is szükséges. Melyek az ismérvei?

Akár régi vágyunk volt egy macska, akár véletlenül jött a lehetőség örökbefogadására, tisztában kell lennünk azzal, milyen ismérvei vannak egy jó gazdinak – vagyis, mitől fogja magát otthonosan, komfortosan érezni a cica nálunk.
 
Cikkünk első részében a legfontosabb 5 tippről esett szó, amelyek fontosak ahhoz, hogy jó gazdivá váljunk.
 
Lássuk azonban, mit tehetünk még ezért.
 
Tisztítsuk ki naponta a macskaalmot és figyeljünk oda kedvencünk ételeire is
Tisztítsuk ki naponta a macskaalmot és figyeljünk oda kedvencünk ételeire is
 
1.Minden nap tisztítsuk ki a macskaalmot: az almok kényelmesek lehetnek, de rendetlenné válnak, ha nem takarítjuk ki azokat minden nap. Ma már számos eszköz kapható a macskatulajdonosok számára fenntartott boltrészlegen, amelyekkel a piszkot könnyen eltávolíthatjuk.
 
A cica szereti, ha tiszta a helye, ezért nagyon hálás lesz, ha rendben tartjuk azt. A rossz szagokat sem kedveli, ezért ha nincs takarítva az alma, nem szívesen megy be oda.
 
2.Fektessünk be egy jó kaparófába: nemcsak a macska fog örülni neki, hanem a bútorok, szőnyegek és kárpitok is. A cicáknak szükségük van egy helyre, ahol kaparhatnak, ezért a megfelelő kaparófát mindenképp érdemes beszerezni. Jó módszer a cica edzésére és nyújtózásához is kitűnő eszköz.
 
3.Legyünk tisztában azzal, milyen összetevők vannak a macskaeledelben: mielőtt elcsábulnánk a reklámokban szereplő cicaételek miatt, szánjunk egy kis időt annak feltérképezésére, milyen összetevők vannak az eledelben.
 
Az ismert márkák közül több tartalmaz tartósítószert, például BHT-t, BHA-t és etoxikint, valamint töltőanyag-összetevőket - például hús melléktermékeket, húslisztet és kukoricalisztet.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.