2023. 06. 29. - 08:45

Turisztikai attrakció lett egy fekete-fehér lengyel macska

Turisztikai attrakció lett egy fekete-fehér lengyel macska

Kiemelkedő turisztikai látványosság lett egy méretes fekete-fehér macska Lengyelországban. Gacek Szczecin városában bűvöli el az ott vendégeskedőket.

Egy, Gacek nevű, méretes fekete-fehér macska kapta a legjobb értékelést a turisztikai látványosságok szempontjából a lengyelországi Szczecin városában. Több mint 1000 Google-vélemény alapján az állat közel tökéletes, 5 csillagból 4,9-es átlagértékelést zsebelt be.
 
Gacek – ami lengyelül hosszúfülű denevért jelent - egy szabadon kóborló macskaféle, aki évek óta a szczecini Kaszubska utcában él egy dobozban.
 
A wSzczecinie helyi hírportál 2020-ban már írt róla, hogy a macska, „Kaszubska utca királya” tisztelőket szerzett magának – köztük a szomszédos Németországból érkező látogatókat –, miután közzétettek róla egy videót, melyet mára 4,5 millióan néztek meg a Facebookon és a YouTube-on.
 
 
Gacek hírneve azóta tovább nőtt. A Google-on számos értékelő jegyezte meg, hogy Lengyelországból, sőt külföldről is utaznak már a városba azért, hogy a cicát lássák.
 
Akadt, aki viccesen megjegyezte: „érdemes volt 3 órát utazni azért, hogy teljesen figyelmen kívül hagyjon” – ám a látogatók nem is igen számítanak másra a termetes jószágtól, aki meglehetősen öntörvényű.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.