2020. 05. 08. - 19:27

Új cica a háznál

Új cica a háznál

Ha új macska érkezik a házhoz, nem mindig könnyű összebarátkoztatni a már háznál lévő cicával. Sokszor több hónapig is eltarthat az összeszoktatás. Kezdetben előforduló agresszív viselkedés, fújás és morgás az idő elteltével alább hagy.

A kis jövevény mellett nem szabad megfeledkeznünk a régi cicusról sem, fordítsunk rá is kellő figyelmet, gondoskodást.
 Itt van néhány jó tanács az összebarátkoztatáshoz.
A cicákat eleinte külön helyiségbe zárd be, saját tállal, alommal, takaróval és játékokkal. A már meglévő cica az ajtón keresztül hozzá tud szokni az új családtag szagához, mielőtt ténylegesen találkoznának. Ha erre nincs mód, akkor egy-egy törölköző vagy rongydarab segítségével dörzsöljük meg mindkét macskát és mutassuk meg régi és új kedvencünknek a szagmintákat. Esetleg jutalomfalatot is adhatunk nekik, ezzel pozitív érzést keltünk bennük.
Szoros barátság is kialakulhat
Szoros barátság is kialakulhat
 
 
Fontos, hogy mindkét cica ivartalanítva legyen előbb utóbb, ezzel elkerülve a későbbi rivalizálást.
Nem kell megijednünk, ha fújnak és morognak egymásra az első találkozásnál. Hetek elteltével, viszont ha már minden módszert bevetettünk a macskák összeszoktatásához, és a negatív viselkedés folytatódik, érdemes állatorvossal konzultálni a további lehetséges teendőkről.
Az sem ritka a macskáknál, hogy nem alakul ki szoros barátság, mint, ahogy azt elképzeltük, csak megtűrik egymást.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.