2019. 12. 08. - 14:35

Ünnepek alatt sem ehet csokoládét a kutya

Ünnepek alatt sem ehet csokoládét a kutya
A kutyák bár nagyon szeretik a finomságot, de vigyázni kell, mert akár kis mennyiségben is nagy gondot okozhat és akkor lehet már csak az orvos segíthet rajta. 

 

Az ünnepi időszakban sokkal több a beteg kutya, mint egyébként. Egy friss kutatás a közelmúltban kideríteaz okát. Karácsony táján ugyanis nagyon sok gazdi keresi fel az állatorvosokat csokoládémérgezés miatt. A szakemberek felhívják a figyelmet, hogy ne hagyják a kutyák elől az édességeket, valamint a csokoládéból abból készült finomságokat.
 
Ünnepek alatt is tilos a csokoládé a kutyának!
 
Veszélyes a csokoládé a kutyák számára
 
 
 Fontos tisztában lenni vele, hogy komoly problémát okozhatunkk vele kedvencüknek. Amennyiben mégis eszik belőle a kutyus érdemes minél előbb orvoshoz fordulni és felmérni, hogy körülbelül mennyit ehetett meg. 
A csokoládéban lévő teobromin ugyanis az állatoknál mérgezést okozhat, így nemcsak a kutyák, de a macskák és a madarak számára is veszélyes a fogyasztása. 
 
A kutatók felmérések sorából azt is megállapították, hogy a téli ünnepek során négyszer annyi a beteg állat, mint egyébként. A tünetek közé tartozik egybek mellett a heves szívverés, az izgalmi állapot, de akár hányhatnak is.
Figyeljünk tehát oda kis kedvenceinkre!
 
 
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.