2011. 03. 11. - 19:34

Válassz kutyát menhelyről!

Válassz kutyát menhelyről!
Ha valaki úgy dönt, ideje új négylábúval gyarapítani a családot, több lehetőség áll előtte. Vásárolhat tenyésztőtől fajtatiszta kutyát, vagy elhozhat szaporítótól egyet jóval olcsóbban. Befogadhat továbbá utcán kóborló állatot, de örökbe fogadhat menhelyről is.
Válassz kutyát menhelyről!Kölyök kutya esetében ugyanaz érvényes, mintha tenyésztőnél vásárolnánk: láthatóan egészséges (jól táplált, tiszta szemű/orrú, fényes szőrű), élénk, kíváncsi, barátságos kiskutyát válasszunk és ne azt, amelyik a sarokban gubbaszt. Mindenképpen kérjük meg, hogy bemehessünk hozzájuk, vagy hadd nézzük meg kiengedve az udvaron. A legjobb, ha minden érdekli, hívásra pedig örömmel szalad az emberhez. Kicsit félős kölyök még nem probléma (Kérdezzük meg, hogy miért és mikor került be. Ha nem régen hozták, akkor valószínűleg még nem szokta meg az új helyet.), egy meleg otthonban néhány nap alatt feloldódik. Ne felejtsük el megkérdezni, hogy milyen oltásokat kapott!
Felnőtt kutya esetében körültekintőbben kell eljárnunk. Ilyenkor jól jön az akár fejben vagy papíron összeszedett névlista, mert legtöbbször a látogató nem lát mást, csak 80-100 vagy esetleg még több ugató kutyát. Kérjük meg a gondozót, hogy mondjon el minél többet az adott kutyáról: hogyan viselkedik bent, miért került be. Ne lepődjünk meg, ha a gondozó is sokat kérdez tőlünk, hiszen az ő célja is az, hogy a nekünk legmegfelelőbb kutyát megtalálja.Válassz kutyát menhelyről!
Érdemes  többször elmenni meglátogatni és elvinni sétálni, hogy mielőtt hazavisszük már valamilyen kötődés alakuljon ki, mind a kutya, mind a gazda részéről (Többek között ezért se vigyünk ajándékba kutyát másoknak.). A leendő gazdi jobb, ha tisztában van azzal, hogy bármennyire alaposan járt is el a kiválasztásnál, az új otthonban előjöhetnek olyan tulajdonságok, amelyekre a menhelyen nem derült fény, pl. fél a seprűtől, lépcsőtől, autóktól vagy éppen komoly nevelési hiányosságok jönnek elő. Ha kialakult már egyfajta kötődés, akkor a gazdi próbálja megoldani a problémát, és ne rohanjon vissza vele a menhelyre, ezzel okozva neki újabb sebeket.
Forrás: www.gazditkeresek.huMemo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.