2019. 01. 27. - 10:41

Védd a cicád télen is

Védd a cicád télen is

Bár a legtöbb macska viszonylag nagy és vastag bundával rendelkezik, mégis fontos, hogy a gazdi segítsen neki, hogy könnyebben átvészelje a hideg időszakot.

Egyre több gazdátlan cica szaladgál az utakon, sokan pedig otthonról szöknek el és akár napokig nem térnek haza. A szakemberek arra hívják fel az emberek figyelmét, hogy aki kóbor cicát, esetleg kutyát lát, azt vigye el menhelyre vagy valamilyen módon segítsen neki, hogy átvészelje a hideg napokat.
 
macska
Télen is fontos a cicák védelme
 
Amennyiben van rá lehetőség, akkor a legegyszerűbb otthon elhelyezni. Azoknak pedig, akiknek van cicájuk otthon érdemes olyan helyre költöztetni télen, ahol nem éri őket el a hó, az eső és a szél. Fontos, hogy száraz helyen legyenek a macskák és össze tudjanak bújni.
 
Ezen túlmenően az ételek is rendkívül fontosak. Olyat kell választani, ami a hidegben nem fagy meg, de tele van vitaminnal és ásványi anyaggal. Ráadásul mindig kell friss víz is, hiszen a hidegben is elengedhetetlen a folyadékbevitel. Arra is érdemes még oda figyelni, hogy az autó elindításakor a cica megbújhat a motorháztető alatt. Éppen ezért gondoskodni kell a baleset megelőzéséről.
 
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.