2022. 08. 25. - 10:30

Vonzóbb a kisméretű kutya gazdája?

Vonzóbb a kisméretű kutya gazdája?

A kis ebet tartó férfiakat attraktívabbnak tartják az ellenkező nem képviselői – derült ki egy új tanulmányból.

Úgy tűnik, vonzóbbak a nők számára azok a férfiak, akik kisméretű kutyával rendelkeznek.
 
A spanyolországi Jaeni Egyetem szakértői tanulmányuk során arra jutottak, hogy a hölgyek jobban vonzódnak azokhoz az ellenkező neműekhez, akik kisebb kutyussal közlekednek, mivel így kevésbé tűnnek „megfélemlítőnek és fenyegetőnek”.
 
A tanulmány során a kutatócsoport közel 300 főiskolás nő adatait gyűjtötte össze, akiknek képeket mutattak be egy férfiról vagy nőről, aki egyedül vagy kutyával sétál.
 
Kiderült: a kis ebet tartó férfiakat attraktívabbnak tartják a nők
Kiderült: a kis ebet tartó férfiakat attraktívabbnak tartják a nők
 
Az eredmények rámutattak: a hölgyek komfortosabban érzik magukat a kiskutyákat sétáltató férfiakkal szemben.
 
Az egyik kutató beszámolt arról, hogyan teremtették meg a körülményeket.
 
„Két nem túl népszerű, közepes és kis méretű felnőtt kutyát választottunk ki - a portugál podengo-szerű keverék ebet és a drótszőrű tacskót - , hogy megvizsgáljuk, vajon a pozitív kutyahatás maga az állat jelenléte vagy az eb sajátossága.”
 
Hozzátette: a tanulmány kimutatta, hogy a kisméretű kutya pozitívabb érzelmi reaktivitást és magasabb biztonsági szintet vált ki a legtöbb érzelmi környezetben, mint a közepes méretű ebek - rámutatva arra, hogy a kutya jelenlétéből származó - érzelmi és biztonsággal kapcsolatos - előnyök a mérettel is összefügghetnek.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.