2017. 12. 01. - 18:50

Casio GZE-1 EYE - akciókamera igen látványos külsővel

Casio GZE-1 EYE - akciókamera igen látványos külsővel
A Casio egy új sorozatot indított el az akciókamerái körében, méghozzá a G EYE-szériát, és ennek első tagja a november 23-án bemutatott Casio GZE-1 EYE.
A Casio GZE-1 EYE megjelenése olyan, mintha egy filmbéli robottal néznénk szembe. Maga az eszköz strapabíró kivitelt képvisel, így extrém sportolás (pl. BMX, gördeszka, snowboard vagy szörf) vagy szélsőséges időjárási- vagy terepviszonyok között is tökéletesen megállja a helyét. Ellenáll a rázkódásnak, a víznek és a pornak, de még a nagyon alacsony, akár -10 Celsius-fokos hőmérséklet sem izgatja különösebben. Négy méteres magasságból leejtve sem esik baja, víz alá pedig 50 méterig lehet vele merülni.


Casio GZE-1 EYE
 
Az akciókamera állóképek esetében 190,8 fokos látószöggel, videók esetében 170,4 fokos látószöggel rendelkezik. 1080p felbontásban 30fps, 480p felbontásban pedig 120fps mellett rögzíti a mozgóképeket az 1/2,3 hüvelykes BSI CMOS képérzékelő használatával, aminek effektív felbontása 6,9 megapixel. Állóképeknél 6 megapixeles felbontás alkalmazható, ehhez f/2.8 apertúra társul.

A Casio GZE-1 EYE-hoz a gyártó kifejlesztette a dedikált G'z EYE applikációt, melynek köszönhetően a kamera okostelefonnal és táblagéppel kapcsolható össze, lehetővé téve a fotók és videók átmásolását. Emellett az app távoli irányítást tesz lehetővé, vagyis a fotózáshoz vagy a videórögzítés elindításához nem is kell fizikailag megnyomni a készüléken semmit, elég csak rábökni a megfelelő gombra az alkalmazáson belül.

A Casio GZE-1 EYE-nak Japánban 46.000 yen, vagyis nagyjából 110.000 forint lesz az ára, de hogy pontosan mikor kerül piacra, arról egyelőre nincs hír.

 
-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.