2017. 10. 06. - 17:33

GoPro HERO6 Black - vízálló akciókamera a legjavából

GoPro HERO6 Black - vízálló akciókamera a legjavából
Szeptember végén mutatta be a GoPro a legújabb felsőkategóriás akciókameráját, a GoPro HERO6 Black-et, ami jópár érdekes újdonságot hozott magával.
A GoPro HERO6 Black a HERO5 külső megjelenéséhez nagyon hasonlít, így a szerkezet esetében a fejlesztések inkább a belsőre összpontosultak, például a jobb képminőségre és a magasabb fps értékre. A 2 hüvelykes LCD érintőképernyő mellett a Socionext által kifejezetten a GoPro számára készített GP 1-es processzor üzemel. A kamera 10 méter mélységig vízálló, és 5GHz-es Wi-Fi funkciót használ a felvételek továbbítására.


GoPro HERO6 Black
 
A HERO6 Black 12 megapixeles szenzora JPG és RAW formátumban tud képeket rögzíteni, míg a videófelvételek 4K felbontásban 60 fps-sel, 1080p felbontásnál pedig 240 fps-sel készíthetőek. A GoPro Quik Stories alkalmazás által a felvett anyagokból összevágott kisfilmek kreálhatóak. A gyártó szerint nagy hangsúlyt fektettek a dinamikus tartományok kezelésére, különösen az alacsony fényviszonyok között rögzített képeknél és videóknál figyelhető meg fejlődés. A képstabilizációt digitálisan oldották meg, emellett a készülék rendelkezik hangvezérléssel (10 nyelv támogatásával), gyorsulásmérővel és giroszkóppal is.

A GoPro HERO6 Black októbertől már megvásárolható 499 dolláros áron, ami nagyjából 131.000 forintnak felel meg. Novembertől pedig jön a GoPro Fusion is, ami már 360 fokos 5.2K felvételek készítésére is alkalmas lesz, ennek ára 699 dollár, vagyis kb. 184.000 forint lesz.

Fotók: gopro.com
 
-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.