2017. 05. 24. - 17:59

Lenovo Smart Band HW01 - filléres okoskarkötő jelent meg

Lenovo Smart Band HW01 - filléres okoskarkötő jelent meg
Bár elsőként Indiában fog megjelenni, egész biztosan világszerte keresett lesz a Lenovo első, és elképesztően jó árú okoskarkötője, a Lenovo Smart Band HW01.
A Lenovo első okoskarkötője, vagyis a Lenovo Smart Band HW01 egy 0,91 hüvelykes, karcolásálló, UV-szűrő réteggel ellátott OLED érintőképernyővel rendelkezik, amelyen megjeleníthető a pontos idő, a megtett lépésszám, a pulzus, illetve az akkumulátor állapota. Az úgynevezett Sport Módba kapcsolva a szerkezet valós időben méri a pulzust, és figyelmeztet is, ha az meghaladja az előre beállított, egészséges határértéket.


Lenovo Smart Band HW01
 
Az alvásfigyelő funkció mellett "elalvásgátló" képességgel is felszerelték, ami rezgéssel felébreszti a tulajdonosát, ha az előre betáplált alvásidőn kívül érzékeli a szunyókálást. Ez nagy segítség lehet például járművezetés vagy éjszakai munka közben.

Az IP65 minősítés vízállóságot ígér, míg a szilikonpánt kényelmes viseletet. A karkötő Bluetooth 4.2 LE kapcsolaton keresztül párosítható Android és iOS operációs rendszereket használó okostelefonokhoz. Az aktivitási adatokat képes megosztani például a Facebookkal, a Twitterrel vagy éppen az Apple HealthKit és a Google Fit alkalmazásokkal. Emellett rezgéssel értesíti használóját a bejövő hívásokról, üzenetekről, WhatsApp vagy Facebook-értesítésekről, de ébresztőként is tökéletesen használható. Akkumulátora talán az egyetlen igazi gyengéje, mivel a 85 milliamperóra kapacitás mindössze 5 napnyi üzemidőt tud biztosítani.

A mindössze 22 grammot nyomó Lenovo Smart Band HW01 okoskarkötő fekete színben kerül piacra, és már az is biztos, hogy elsőként Indiában, a Flipkart webáruház kínálatában. Ára csupán 1.999 rúpia, vagyis nagyjából 8.500 forint, megjelenésének dátuma viszont egyelőre még nem ismert.

Fotók: flipkart.com
 
-W-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.