2020. 01. 20. - 11:45

5 lépés az otthoni hygge megvalósításához

5 lépés az otthoni hygge megvalósításához

A manapság oly népszerű hygge-érzés kialakításához nincs szükség sem plusz időre, energiára, sem pénzre. Adunk néhány tippet a természetes kényelem megteremtéséhez!

Ne gondoljuk, hogy a napjainkban egyre ismertebb és népszerűbb hygge-érzés kialakításához sok plusz energia vagy pénz kell. Elég néhány ötlet, esetleg egy-két új textildarab vagy gyertya, s máris előállt a kívánt hangulat.
 
Íme a legegyszerűbb módszerek ahhoz, hogy természetes kényelmet és fényt teremtsünk otthonunkban.
 
Fokozzuk a puhaságot!
 
Készítsünk magunknak egy meleg, meghitt sarkot, ahol relaxálhatunk, amelynek nagy hatása van a saját és a család hangulatára is. Természetesen nem kell új kanapét vennünk hozzá.
 
A hygge-sarok kialakításához kellemes anyagok, gyertyák és fények szükségesek
A hygge-sarok kialakításához kellemes anyagok, gyertyák és fények szükségesek
 
A kellemes sarok megteremtéséhez elég néhány szép díszpárna, babzsák vagy jógamatrac. Ezekre is ülhetünk, ha beszélgetni, lazítani vagy akár társasjátékozni szeretnénk.
 
Takarókkal, amelyekkel a kanapé is újjászülethet, nyugodtan fokozhatjuk a puha, komfortos érzést.
 
Tartsuk az ülőrészen, de akár egy kosárban is állhatnak mindegyik helyiségben. A gyerekek is nagyon kedvelik.
 
Válasszunk süppedős, puha szőnyegeket! Könnyű megoldani a melegség-érzetet olyan szőnyegekkel, amelyek már ránézésre is arra invitálnak, hogy üljünk rajtuk! Szőnyegszerű anyagokat boríthatunk azonban a székek támlájára is.
 
Alkossunk apró helyeket
 
Kicsi, hangulatos terek létrehozásával a kellemes elszigeteltség érzését teremthetjük meg magunknak. Egy sátor vagy egy elszeparáló spanyolfal is remek megoldás lehet meghitt sarkunk kialakításához.
 
Függőággyal, hinta felszerelésével igazi pihenőhelyet hozhatunk létre, ahol relaxálni, olvasgatni egyaránt lehet.
 
Tegyünk érte, hogy több fény jusson a hygge-sarokba, például vigyük közelebb a kanapét az ablakhoz, vagy szereljük fel hangulatfényekkel a helyiséget.
 
A hygge-sarokból nem hiányozhatnak a kellemes fények és az illatok. A fény egyébként is fontos szerepet játszik az alvás/ébrenlét ciklusainkban és az általános hormonális egészségünk fenntartásában.
 
A gyertyák, a himalájai sólámpa, a napfényt utánzó lámpák, az illatosító diffúzorok mind hozzájárulnak a tökéletes relaxáló sarok kialakításához.
 
Még kellemesebbet teremthetünk, ha szobanövényekkel, fonott kosarakkal, hangulatos díszítéssel dobjuk fel ezt a kis helyet. Legyünk kreatívak!
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo