2021. 08. 30. - 10:04

7 jótanács jakuzzi vásárlás előtt

7 jótanács jakuzzi vásárlás előtt

A jakuzzi a relaxálás, a pihenés helye. Jólesik egy stresszes, fárasztó munkanap után ellazulni, kikapcsolódni egy masszázsmedencében. Ha megtehetjük, vásároljunk saját jakuzzit, így otthon, senkitől sem zavartatva használhatjuk és wellnessezhetünk.

Ma már nem számít hatalmas luxusnak a jakuzzi beszerzése, ugyanakkor mindenképpen körültekintést igényel. Érdemes ezért néhány dolgot figyelembe vennünk, hogy jól döntsünk, és biztosan a megfelelőt válasszuk.
 
 
1. Megbízható márka legyen

Nézzünk utána a gyártó múltjának, olyat válasszunk, aki több éves gyártói tapasztalattal és megfelelő referenciákkal rendelkezik. Ne dőljünk be az olcsó ajánlatoknak, mert ennek hosszútávon komoly hátrányai lehetnek, mind az üzemeltetési költségek, mind pedig a gyengébb anyaghasználat és kivitelezés miatt. Érdemes alaposan utánanézni, nem csak az interneten. Ha tehetjük, látogassunk el több bemutatóterembe megismerkedni a különböző gyártókkal és modellekkel.
 
2. Szigetelt medencét vegyünk

A szigetelés a gazdaságos, költséghatékony működés kulcsa. Minél jobb a medence szigetelése, annál takarékosabb az üzemeltetése, ami nagyon komoly energiamegtakarítást jelent, ami természetesen a költségeinket is csökkenti. Bár beltéri használatra kaphatók olcsóbb, szigeteletlen medencék is, ha sokáig szeretnénk használni jakuzzinkat, és még a villanyszámlán is spórolni szeretnénk, mindenképpen válasszuk a szigetelt változatot. A szigetelés akkor tekinthető tökéletesnek, ha télen a kültéri medence termotetejére hulló hópelyhek nem olvadnak el, és a medencében lévő víz megtartja 38-40 fokos hőmérsékletét.
 
Érdemes alaposan utánajárni annak, hogy milyen jacuzzit válasszunk
 
3. A méret fontos lehet

Vegyük figyelembe, mekkora a család, hányan fogjuk egyszerre használni a medencét, és tervezünk-e vendégekkel közös programokat. Erre való tekintettel kell kiválasztani a megfelelő méretet, de beltérre szánt jakuzzinál természetesen a helyiség méretével, az ajtó szélességével és az odaszállításának módjával is számolnunk kell, hogy valóban elhelyezhető legyen ez a kádtípus a lakásunkban vagy házunkban. Ha többen fogjuk használni, akkor jó választás a több masszázsszivattyúval felszerelt modell, mert igaz, hogy kicsit költségesebb, de a használata sokkal kényelmesebb. Így mindenki kedve és ízlése szerint állíthatja be a masszázs erősségét és hosszát. Ráadásul ezek üzemeltetése gazdaságosabb, kevesebb áramot fogyasztanak.
 
4. Vásárlás előtt kérjünk előzetes, helyszíni felmérést

A jakuzzi biztonságos elhelyezéséhez nagyon erős beton alapra van szükség, ezenkívül szakembernek kell elvégezni az elektromos hálózat kiépítését is, ehhez kérjünk árajánlatot. Senki sem szeretné, ha a jelentős összegért megvásárolt medencéje a szakszerűtlen üzembe helyezés miatt sérülne meg, vagy válna használhatatlanná, ilyen esetben a garancia sem érvényesíthető.
 
5. Készítsünk előzetes költségszámítást

Egy jakuzzi üzemeltetése szintén pluszköltségekkel jár érdemes előre felmérni, hogy mi mindennek kell számolnunk. A fenntartás díjába nem csak a villamosenergia tartozik, hanem a vízfogyasztás, a különböző tisztítószerek, vegyszerek és természetesen az évenkénti karbantartás is. Ezekre az adatokra kérdezzünk rá a gyártónál, hogy ne érjen bennünket meglepetés.
 
6. Válasszunk strapabíró, fém tartószerkezetű modellt

A jakuzzi tartószerkezetének minősége kulcskérdés. Egyes gyártók fát vagy műanyagot használnak a tartószerkezethez, pedig egy több személyes jakuzzi vízzel feltöltve a benne fürdőzők testsúlyával együtt akár még 2 tonnát is nyomhat. Ezért mindenképpen csak nagyon erős szerkezetű, megbízható típust vásároljunk.
 
7. Vehetünk használt jakuzzit is

Egy jól karbantartott használt modell nagyszerű alternatívát jelenthet, figyelembe véve az előbb leírt hat jótanácsot. A Vatera online piacterén meglehetősen gazdag a választék, mindenki találhat magának megfelelő típust.
 
Ha a jakuzzi első pillantásra jól is néz ki, vizsgáljuk meg alaposan, hogy nem sérült, vagy kopott, működnek-e a szivattyúk, a világítás és más fontos alkatrészek. Győződjünk meg arról is, hogy megfelelően tárolták és lefedték, kérdezzünk rá, hogy nincs-e olyan hibája, aminek a javítása aktuális, mert ez növelheti költségeinket.
 
Kérjük el a tulajdonostól a garancialevelet, és ellenőrizzük, hogy érvényes-e. Végül, miután hazaszállítottuk és beüzemeltük szívünk választottját, alapos tisztításra, fertőtlenítésre van szükség, cseréljük ki az összes szűrőt. Ha nem kaptunk, akkor vegyünk hozzá termotetőt, ami megvédi majd új kedvencünket.
 
Ha pedig minden elkészült, tegyük be a lejátszóba kedvenc zenénket, készítsünk egy finom italt, helyezkedjünk el a medencében kényelmesen, és már kezdhetjük is első fürdőnket saját a jakuzzinkban.
 
BG

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.