2020. 04. 21. - 12:15

Csináld magad - természetes fertőtlenítő törlőkendők takarításhoz

Csináld magad - természetes fertőtlenítő törlőkendők takarításhoz

Nem is lehetnének aktuálisabbak a saját gyártású, természetes fertőtlenítő kendők, mint egy járvány időszakában. Hogyan készítsük el őket otthon?

Bár a műanyag tárolókban kapható, kész fertőtlenítő törlőkendők kényelmesek lehetnek a szennyeződések kiküszöbölésére és a fertőtlenítésre, aki szívesebben használ mérgező anyagokat biztosan nem tartalmazó, természetes fertőtlenítőket, saját maga is elkészítheti azokat.
 
Egy nagyobb családnál különösen sokat spórolhatunk, ha ezt a módszert választjuk. A természetes fertőtlenítő törlőkendők egyszerűek, biztonságosak és hatékony megoldások az otthon felületeinek letisztításához – ráadásul mindössze 4 perc alatt elkészülnek.
 
Mi kell hozzá?
 
Fél csésze vodka (nem dörzsölő vagy izopropil-alkohol!); 3 evőkanálnyi kasztíliai szappan; 1 és fél csésze desztillált víz; 30 csepp teafa illóolaj; 35 csepp citrom illóolaj.
 
Természetes fertőtlenítőt is alkalmazhatunk a törlőkendőkre
Természetes fertőtlenítőt is alkalmazhatunk a törlőkendőkre
 
Elkészítése
 
Keverjük össze egy nagy tálban az alkoholt, szappant, vizet és az illóolajokat.
Helyezzünk kettőt a mosókendőkből az edénybe, majd öntsük rá a tisztítószer kb. egyharmadát. Ismételjük meg a folyamatot, míg az összes törlőruhára sor nem kerül.
 
Tegyünk fedőt az edényre vagy tálra, s mozgassuk meg, akár fejre is fordíthatjuk, hogy a kendők teljesen telítődjenek a tisztító oldattal.
 
Használata
 
Vegyünk ki egy törlőkendőt a tálból, a felesleges folyadékot pedig öntsük le a kendőkről. Használjuk a felületek fertőtlenítésére és letörlésére szerte a lakásban.
 
Mivel ezek a természetes fertőtlenítő kendők erősebbek, mint a boltban vásárolt egyszer használatosak, sokkal jobban súrolható velük a felület.
 
Minden olyan felületen azonban, melyen kérdéses, hogyan hat majd rá, csak egy apró részen próbáljuk ki – nehogy károsítsa az anyagot vagy a felületet.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.