2018. 07. 23. - 11:02

De mi legyen a konyhaszekrény tetején?

De mi legyen a konyhaszekrény tetején?

Amennyiben már tökéletesen be van rendezve a konyhánk, de nem tudjuk, mit is kezdjünk a szekrény tetején látható „űrrel”, itt az ideje „lopni” néhány ötletet.

A konyha stílusához megfelelően illeszkedő, mutatós konyhaszekrényt talán könnyebb találni, mint aztán a szekrény tetejét kiegészítőkkel ellátni.
 
Azoknak is illik ugyanis passzolni nemcsak a bútorhoz, hanem a környezethez, a helyiség hangulatához is. Lássuk, milyen lehetőségek vannak.
 
1.Természetesen végigrakosgathatjuk a szekrény tetején a vázákat, kancsókat, melyeket időnként használunk vagy csupán díszek, mert felmenőinktől kaptuk őket.
Ezek stílusa azonban nem árt, ha alkalmazkodik a konyhához és a szekrényekhez.
 
Nagyon hangulatossá teheti a konyhát a fényfüzér
Nagyon hangulatossá teheti a konyhát a fényfüzér
 
2.Tökéletes megoldás a hangulat fokozására az apró égőkkel felszerelt füzér. Ma már hideg és meleg fényekkel is kapható, így a helyiség hangulatához igazíthatjuk. Helyezzük el és rögzítsük a szekrény tetejére vagy a fal mellé, kellemes légkört teremt.
 
3.Mutatós girland: ha a fényfüzér nem a mi stílusunk, műnövényekből és virágokból készült girlandot is illeszthetünk a szekrényhez. Persze csak akkor, ha valóban passzol a bútorhoz és a helyiség hangulatához.
 
A konyhaszekrény tetejét írható táblával is díszíthetjük
A konyhaszekrény tetejét írható táblával is díszíthetjük
 
4.Fedjük el a konyhaszekrény tetejét függönnyel! Így nemcsak kellemes hatást érünk el, hanem számos tárgyat, dobozt is elrejthetünk ezen a helyen.
 
5.Különféle, ám összhangba hozható képek kirakosgatásával szintén feldobhatjuk a helyet a szekrény felett.
 
6.Írható táblával ugyancsak kitölthetjük az űrt a konyhaszekrény feletti területen – Szerepelhet rajta bármi, amit krétával felírunk, a megjegyzendő időpontoktól kezdve az eseményekig, amelyek a héten várhatók. Még változatos is!
 
A konyhaszekrény tetején van a legjobb helye a szakácskönyveknek, mutatós lábasoknak is
A konyhaszekrény tetején van a legjobb helye a szakácskönyveknek, mutatós lábasoknak is
 
7.Konyhába illő könyvek, nagy fazék, kosár, tároló: mindezek egymás mellett, szép rendben is kitűnően mutatnak a konyhaszekrény tetején. Mi több, tökéletesen hangulatosak.
 
8.Stílusos felirattal is kitölthetjük a teret a szekrény felett: lehet az egy „Otthon” felirat, de egy „Enjoy” (élvezd) is, amely egyébként kiválóan illik a konyhába, ha ott finomakat eszünk…
 
Fotó: housebeautiful.com
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo