2020. 10. 06. - 12:45

Egy S alak, két szék, szemkontaktus

Egy S alak, két szék, szemkontaktus
Nemcsak egyedi és mutatós, de helytakarékos is a Ligne Roset legújabb alkotása, mely egy különleges formán egyesít két kényelmes széket.
Hogyan lehet leültetni két embert egy helyen, miközben a helyiséget is feldobjuk egy igen egyedi formával – melyből persze lehet több is?

A Ligne Roset megtalálta a megoldást a Hémicycle kollekció „személyében”. Az egyedi székeket, vagy inkább ülőhelyeket Philippe Nigro tervezte.

A Hémicycle ötvözi egymással a kutatás iránti szenvedély és a hagyományok tiszteletét. A kollekció nem csupán kiváló, csevegésre ideális ülőalkalmatosság, hanem a beszélgetés elindítására is kitűnő.
 

A kényelmes, különös székek egyedi látványt nyújtanak a szobában
 
Kialakítását a történelmi francia szék inspirálta - Nigro különös figyelmet fordított az „elfelejtett” darab felélesztésére, melyet modern bútorként álmodott újjá. A tête-à-tête a második birodalmat jelképező szimbólum.

Közvetlen fordításban ez azt jelenti, fej-fej mellett, vagyis a bútordarabot magánbeszélgetésekre alkalmasnak tervezték, melyen üldögélve két ember a szemkontaktust is képes tartani egymással, anélkül, hogy nagyon el kéne fordítaniuk a fejüket.
 

Szemkontaktust is lehet tartani ezekben a székekben csevegve

Nonkomformista „modora” mellett a duplaszék a kényelem, innováció, kedélyesség és elegancia tagadhatatlan jellemzőivel büszkélkedhet.

A kollekció minden darabjának közös jellemzője a tömörség, mely miatt kis helyeken is elfér – és jól mutat -, s jelentős hatást gyakorol a szoba általános esztétikájára és használatára.

Fotó: ligne-roset.com

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.