2021. 09. 17. - 13:00

Elegáns csillár, kicsit másképp

Elegáns csillár, kicsit másképp

Ki ne ismerné a hagyományos, méretes, súlyos csillárokat? A típusnál maradva készített elegáns, mégis modern változatot a Moooi cég, mely kimondottan könnyed érzetet kelt.

Csillárt szeretnénk, de nem tetszenek a szokványos, klasszikus darabok? A hagyományos új interpretációját készítette el Paul Cocksedge dizájner a Moooi céggel társulva. csillar_moooi_01
 
Szó szerint új megvilágításba helyezte a szokványos világítási dizájnt, a nehéz, statikus kristály modelleket elegáns ívekre cserélve.
 
Modern csillárja ecsetvonásokra vagy tintarajzokra emlékeztet.
 
A Cocksedge londoni stúdiójában évek óta végzett kísérletek eredményeként a felfüggeszthető lámpát rugalmas szövetelemek támogatják, melyek préselt üvegpoharakban végződnek.
 
„Éveket töltöttem azzal, hogy beszerezzek dolgokat a piacokon, használt holmikat árusító boltokban szerte a világon. Felhasználtam bármit, amiről úgy éreztem, felfüggeszthetem és szép görbét adhatok hozzá. Végül áttörést értünk el a munkatársaimmal. Ekkor adtam át az ötletet a Moooi-nak” – mesélte Cocksedge.
 
csillar_moooi_02A különlegesen vonzó csillár a Gravity nevet kapta.
 
A lámpatest kialakítása tökéletesen alkalmazkodik a különböző belső terekhez, így bármilyen elegánsabb belső térbe könnyen beilleszthető.
 
Aki pedig birtokba veszi, különféle alakzatokat hozhat létre a fénnyel, majd elnézheti, ahogy a gravitáció hatása meghatározza a csillár végső formáját.
 
Cocksedge az egyedülálló fényforrást úgy írja le, mint az eredeti dizájn rajzához lehető legközelebb álló verzió háromdimenziós változatát.
 
Fotó: moooi.com
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.