2019. 07. 26. - 11:00

Élethű mesefák a szobában - egy kreatív művésztől

Élethű mesefák a szobában - egy kreatív művésztől

Igen sokféle művészettel találkozhatunk a világban – a festményektől a szobrokon át a hajművészetig. Akad azonban olyan alkotó is, mely kész fákat varázsol a nappali- vagy a gyerekszobába.

Macskaodú vagy tündérmesébe illő varázsfa? Bármelyiket képes a szobába varázsolni egy igen ügyeskezű művész, akit úgy hívnak, Robert Rogalski.
 
Míg a művészetnek igen sokféle fajtája van, az emberek többsége néhány festménnyel vagy falfestéssel megelégszik, a New York-i születésű Rogalski számára a dekoráció egy kicsit nagyobbívű dolgot jelent. Műveit mesék ihlették, melyeknek gyermekkora óta rajongója.
 
Macskafa egy barát nappaliszobájában
Macskafa egy barát nappaliszobájában
 
A művész azzal hívta fel a figyelmet magára, hogy nemcsak megrajzol és elkészít például egy könyvespolcra faragott dolgokat, jóval méretesebb, dekoratív részletekkel is gazdagíthatja a helyiséget.
 
Robert Rogalski praktikus, életnagyságú fát készített egy barátja nappaliszobájába. Miközben a fára jó ránézni, nemcsak dekorációs szerepe van a dísznek: a barát cicájának lakhelye.
 
Tündérmesébe illő fa egy kislány hálójában
Tündérmesébe illő fa egy kislány hálójában
 
A fa lehetővé teszi, hogy akárcsak egy zöld udvaron, az állat felmászhasson rá, megpihenjen az ágakon, s bebújjon a rajta kialakított odúba.
 
Hasonló módon egy kislánynak is épített életnagyságú fát a szobájába – fehéret és itt-ott csillogót, lelógó babahintákkal. Hatása olyan, mintha egy tündérmesébe lépnénk be a helyiségbe érkezve.
 
Ennek mintájára természetesen számos témájú és hangulatú fa születhet még. Rogalski miniatűr filkészletei, babái, szobrai olyan fantáziavilágot teremtenek bárhová, hogy a lélegzetünk is eláll!
 
Fotó: facebook.com/robert.rogalski
 
László Adrienn
 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo