2021. 04. 19. - 09:15

Garázs-dizájn, ami mindenkit elbűvöl

Garázs-dizájn, ami mindenkit elbűvöl

Különleges kihívás eredményét mutatta be egy torontói dizájn show és a kanadai Volvo vállalat. A megmérettetés lényege az volt, ki találja ki a legötletesebb megoldást a garázsára.

Garage Design Kihívás néven indított megmérettetést a közelmúltban a Volvo Cars Canada és a Toronto Interior Design Show, mely most bemutatta a nyertes pályaművet.
 
A „Parking-Park” elnevezésű ötlet Tiam Maeiyat munkája, aki sikeresen kombinálta össze a garázst egy teljesen újszerű családi parkkal.
 
A Parking-Park kialakítása lehetőséget nyújt a minőségi családi időtöltésre, teljesen függetlenül attól, hogy éppen milyen évszak van és milyen az időjárás.
 
Garázs dizájn: az autóbeálló egyben parkos felület is a családnak
Garázs dizájn: az autóbeálló egyben parkos felület is a családnak
 
Az ötlet a szabadság és rugalmasság megfelelő érzelmezése. „Tiam beadványa gyönyörűen példázza a funkció, a modern skandináv esztétika és a fenntartható elemek ötvözését. Olyan teret hozott létre, amely zökkenőmentesen köti össze a beltéri teret a szabad levegővel” – mondta el Robin Page, a Volvo Cars formatervezési vezetője.
 
Hozzátette: a tájba beolvadó garázs már nem futurisztikus ötlet - reményeik szerint a jövőben számos család otthonában látható lesz.
 
Mint Page elmondta: ez a megoldás egyben ökológiai gesztus is, mely lehetővé teszi számunkra, hogy kevesebb fűtést használjunk a másodlagos használatú helyiségekben, miközben egy második funkciót is kapunk – a garázs mellett pihenő teret az egész család számára.
 
Fotó: Instagram/idstoronto
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.