2019. 10. 22. - 15:00

Gyertyázás ősszel: a verhetetlen illatok

Gyertyázás ősszel: a verhetetlen illatok

Az őszi időszakot számos dolog miatt szeretjük. Az egyik kétségtelenül a hangulatos tökfaragás és díszítés. A másik pedig a kuckósítás, a gyertyák égetése napnyugtakor. Lássuk a legjobb őszi illatokat!

Kétségtelen, hogy az ősz az egyik leghangulatosabb évszak, amelyet a mutatós dísztökökkel, ezerszínű levelekkel és gyertyaégetéssel tehetünk még élvezetesebbé.
 
Ebben az időszakban igyekszünk minél melegebb, meghittebb, kellemesebb légkört varázsolni magunk köré, amelyben a gyertyáknak és főleg illatuknak nagy szerepe van.
 
A hangulatos környezetet kiválóan kiegészíthetjük a gyertyaillatokkal. Lássuk azonban, melyek illenek leginkább az őszhöz és a „kuckósításhoz?”
 
Őszi illatok, őszi gyertyák
Őszi illatok, őszi gyertyák
 
Sokan szeretik az aromás, földszínű gyertyákat, amelyek gazdag tökillatot vagy a frissen szedett alma aromáját rejtenek magukban. A masala chai, a kardamom, a gyömbér szintén a már hulló levelek, a tél közeledtének hangulatát varázsolja körénk.
 
Utóbbiak gondoskodnak az agy megnyugtatásáról is.
 
Vannak, akik desszert-inspirált illatokat kedvelik. Őszies illatok a pekándió, a fahéj, a dekadens vanília.
 
Ám rengeteg lehetőség van azok számára is, akik inkább az enyhébb, természet ihlette illatokra vágynak. Nekik a tölgy moha, a vetiver, a borostyán és a sült gesztenye válhatnak be leginkább, de jöhet a cédrus, a gránit és a fekete zsálya is.
 
S hogy egy-két klasszikust is említsünk: ki ne ismerné a forrócsoki és nagyi süteménye-illatú gyertyákat…?
 
Kellemes válogatást és relaxálást!
 
László Adrienn

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo