2022. 08. 15. - 11:37

Hasznos és mutatós is ez a légtisztítós csillár

Hasznos és mutatós is ez a légtisztítós csillár

A környezetbarát tervezés remek példája az e-flow elnevezésű csillár, amely nemcsak dizájn szempontjából figyelemreméltó: légtisztítóval van ellátva.

Ha csak egy dolgot tanított is a koronavírus-járvány a tervezőknek, az az otthoni munka fontossága, az online együttműködés, az ötletek cseréje és megosztása - valamint az üzletmenet folytonosságának fenntartása.
 
A biztonságos, tiszta és egészséges otthon, valamint munkahely iránti igény minden eddiginél fontosabb lett.
 
Tony Parez ipari tervező, a Paredo Studio alapítója azért fejlesztette tovább a Dassault Systemes elnevezésű 3DEXPERIENCE platformot a felhőben, hogy innovatív légtisztító koncepciót hozzon létre, E-flow néven.
 
Hasznos és mutatós is ez a légtisztítós csillár
Hasznos és mutatós is ez a légtisztítós csillár
 
A kialakítás figyelemreméltó: kinetikus csillárnak tűnik, a dizájnos külső kiválóan álcázza a légtisztító és szellőző funkciókat.
 
„Tervezői munkáim innovatív válaszokat keresnek a környezeti és társadalmi kérdésekre, olyan témákra, mint például a városi orvosi mobilitás” – magyarázta Tony Parez.
 
Elmondta: a világjárvány arra késztetett bennünket, hogy jobban átgondoljuk, mi lehet és mi nem kell az otthonunkban, a levegőben, amit belélegzünk, a családi otthonban vagy a közös munkaterületen.
 
A mennyezetre felfüggesztett e-flow légtisztító látszólag statikusan vagy filmszerűen lebeg a szoba felett - funkcionális vagy pihentető, könnyed légkört nyújtva.
 
A két rétegű, borda alakú kar szorgosan mozog, beszívja a levegőt az alsó szűrőrendszerbe, megtisztítja, majd eloszlatja a felső bordákon keresztül. Ez homogén szellőzést biztosít a helyiségben a karok mozgásával.
 
A különleges alkotás nem emlékezteti állandóan a koronavírus jelenlétére a szobában tartózkodókat, mégis biztonságot teremt a számukra.
 
Univerzális légtisztítást végez, miközben kitűnő világítást ad. Pozíciója a plafonon ideális a szellőzés és a megvilágítás legitimizálására.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.