2016. 07. 15. - 12:00

Hiányzik a mutatós fejtámla? Készítsünk egyet!

Hiányzik a mutatós fejtámla? Készítsünk egyet!

A hálószoba azon helyiségek egyike, amelyet nem változtatunk gyakran, hiszen főként pihenésre használjuk. Ha azonban felmerült már bennünk, hogy nem ártana szebbé, látványosabbá tenni az ágy fejtámláját, tegyünk róla!

Hangulatosabbá tennénk a hálószobánkat? Hiányérzetünk van, amikor az ágyunkra nézünk? Egy mutatós fejtámla valóban sokat dob az összképen, s ha megvan az elhatározás, már csak tervezni kell! A hálóban a fókuszpontot sok esetben az ágytámla adja, ezért valóban nem árt, ha széppé, látványossá varázsoljuk.

Fejtámla anyaggal

Az ágyfejtámla egy szép anyaggal is feldobható

Természetesen nem feltétlenül van szükségünk asztalosra ahhoz, hogy az ágyat átalakítsuk. Olykor elég, ha csak két lyukat fúrunk a falba…

Lássunk néhány káprázatos ötletet, amelytől máris egészen más jelleget kap a pihenőhelyünk – no meg a szoba.

1.Díszítheti az ágy felső részét támla helyett egy darabka függöny!

Szerezzünk be színben és anyagban a környezettel – s persze a fekhellyel – harmonizáló darabot, amelyet annak rendje s módja szerint egy tartóra fogunk felhúzni. Az ágy fölötti falra két lyukat kell fúrni, így a függönytartót minden gond nélkül fel lehet erősíteni. A szépen megigazított függöny úgy mutat, akár egy szép fejtámla. Ráadásul bármikor megváltoztathatjuk más árnyalatra!

Fejtámla ajtóból

Ki hinné, hogy egy régi ajtó segítségével mutatós ágyfejtámlát készíthetünk?

2.Ajtót az ágy mögé!

Különös ötletnek tűnik, de remekül kivitelezhető: egy régi ajtót letisztítani, csiszolni és újrafesteni a nekünk tetsző színekben nem nagy kaland. Mégis, egyik napról a másikra kiváló és mutatós fejtámla válik belőle, csupán azzal, hogy az ágy mögé helyezzük a falhoz. Így tökéletesen a fekhelyhez illeszkedő támlát kapunk, mely lehet egyszínű és természetesen mintás is.

3.Anyagot rá!

Könnyedén megújulhat a franciaágy támlája, ha az ágyneművel vagy ágytakaróval harmonizáló színben egy szép anyaggal vonjuk be. Elég csak ügyesen ráteríteni a textilt és két oldalt megfogatni csipeszekkel.
Kellemes kreatívkodást!

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.