2017. 01. 16. - 12:01

Hogyan válasszunk széfet

Hogyan válasszunk széfet

Bár meglepő lehet, a statisztikai adatok szerint a legtöbb ember nem rendelkezik egy olyan jól lezárható tárolóeszközzel, melyben biztonságban tudhatja fontosabb értékeit. Egy széf vásárlásával sokat tehet biztonságáért és még dolgai rendszerezésében is sokat segítenek.

Először is mérje föl a tárolni kívánt dolgai értékét, azok pótolhatóságának mértékét. Ha különösen nagy értéket, netán pótolhatatlan értéket kíván védeni, nagyobb összeget szükséges a széf beszerzésre is fordítani. Ne feledje, lehet, hogy ez lesz a legjobban megtérülő befektetése, ezért ne spóroljon rajta. Ennél a döntésnél egy magas fokú mechanikai védelemmel ellátott széf lehet a legjobb döntés, jól lehet ezek meglehetősen drágák.


Ha nem tud, vagy nem akar nagyobb összeget széf vásárlásra költeni, egy bútorszéf jó választás lehet. Rögzíthető szekrénybe, vagy egyéb bútorba, így rejtve marad az illetéktelen szemek elöl. Olcsók, könnyen beszerezhetőek, választható kulcsos vagy kombinációs kivitelben is. Persze ezeknek megvan az „ára” a másik oldalon is, hisz nem nyújtanak túl nagy védelmet erőszakos nyitás ellen, de az alkalmi tolvajokkal szemben megfelelőek.


Ha esetleg bútorszéfre sem szeretne pár 10 000 Ft-ot költeni, még mindig jó választás lehet egy u.n. kulcs és értéktároló beszerzése, mely egy alapszintű védelmet biztosít és már 10 000 Ft körül elérhető.


A méret és súly szintén fontos lehet, nézzük meg a belső és külső méreteket, valamint mérlegeljük a széf mozgathatóságának mértékét. Érdemes széf webshop-ban vásárolni, így legalább a hazacipelést meg tudjuk spórolni, sőt elképzelhető, hogy kérhetünk további segítséget a lakáson belüli elhelyezésre, beüzemelésre.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.