2020. 09. 21. - 12:10

Hybrid: tárgyak a jövő otthonaiból

Hybrid: tárgyak a jövő otthonaiból

Kíváncsiak vagyunk rá, vajon miféle objektumok szolgálják kényelmünket 2030-ban? Az ausztrál Hybrid kiállítás ezt hivatott bemutatni.

Különös új tárlat nyílt az ausztráliai Ultimo-ban. A Hybrid címet viselő kiállítás, mely a Powerhouse Múzeumban tekinthető meg 2021. február 28-ig, a kortárs városok állapotát vizsgálja, s a 2030-beli otthon szerepét tárja fel.hybrid_02
 
Ennek keretében kilenc formatervező stúdió új megbízásait mutatja be, melyek korunk sürgető kérdéseire adnak választ, s feltérképezi, milyen igényei is lesznek egy jövőbeli otthonnak.
 
Stephen Todd kreatív igazgatóval és íróval közösen a Powerhouse a tervező stúdiókat azzal bízta meg: működjenek együtt az alternatív iparágak kutatóival és művelőivel, készítsék el bútorok és tárgyak sorozatát, amelyek jól illeszthetőek a gyorsan változó globális tájba és reagálnak olyan kérdésekre is, mint a koronavírus-járvány, a levegő minősége, az erdőtüzek, az emelkedő hőmérséklet és jólét.
 
hybrid_01„Az, ahogyan élünk, ahogyan érzékeljük és tapasztaljuk otthonunkat, gyökeresen megváltozik – mondta el Stephen Todd. - Az otthon elsődleges szerepe a 21. században, hogy valóságos szentély legyen számunkra - kikapcsolódás a mindennapi élet zűrzavarából, végső menedék ezekben a válságos időkben. A Hybrid-megbízáshoz a design területén jártas, kreatív embereket kértük fel: hozzanak létre háztartási műtárgyakat a jövő számára.”
 
Lisa Havilah, a Powerhouse Múzeum igazgatója hozzátette: a globális járvány és az ebből eredő korlátozások a világ minden táján arra késztették az embereket, hogy minden eddiginél több időt töltsenek otthon.
 
„Jelentős mértékben megváltozott, hogyan tekintünk az otthonunkra. Ez a kiállítás azt mutatja meg, mit jelent számunkra és mit jelenthet a jövőben” – fogalmazott.
 
Fotó: Instagram/Facebook
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.