2019. 08. 27. - 12:15

Ilyen lesz a jövő hálószobája?

Ilyen lesz a jövő hálószobája?

Az ötlet maga nem új, napjainkban azonban akár rövid időn belül megvalósítható is lesz a jövő futurisztikus hálószobája – a technológia segítségével.

A technológia ma már napjaink része – az okosotthonok is egyre népszerűbbek, számos tevékenység elvégzésében segítenek a gépek.
 
Gondoltunk-e azonban már arra, milyen mértékben változtatják majd meg alvásunkat, hálószobánkat? Egy tanulmány alapján, melyet a The Sleep Council közölt, öt dolog van, aminek az emberek örülnének a hálóban.
 
1.Öntisztító, baktériumnak ellenálló anyagok, például matracok, amelyek önsterilizáló rendszerrel bírnak.
 
2.Hőhöz és nedvességhez alkalmazkodó anyagok, így olyan matracok, amelyek a környezetnek megfelelően hűlnek/fűtenek.
 
okoshalo_1
 
3.Okoságy alkalmazás, amely képes figyelni az ember létfontosságú adatait – például figyelmeztet, ha megfázáshoz közeledünk, ha fertőzésünk van vagy szívroham jeleit észleli.
 
4.Alkalmazkodó világítás, amely úgy tompítja a fényeket, ahogy világosabb lesz a szobában, sötétedéskor pedig automatikusan felkapcsolja őket. Lényeg a fokozatosság, amellyel a nyugodtabb és kíméletesebb ébredést is biztosítani lehet.
 
5.Energiatakarékos padló és kárpit, amely vonzza a fényt és újrahasznosítható energiává alakítja azt.
 
A merészebb ötletek között szerepelt egyébként az is, hogy az ember eső hangjára aludjon el és madárcsicsergésre ébredjen, hogy az ágy segítsen felállni, a matrac megszabadítson a fájdalmaktól, vagy egy vonzó férfi hologramja olvasson fel.
 
Bár ezek mulatságosnak tűnhetnek, a technológia fejlődésével alighanem rövid időn belül kivitelezhetőek lesznek.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo